pyszne piersi z kurczaka z serem w kuchence mikrofalowej

niesamowicie smaczne i satysfakcjonujące danie w pośpiechu!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 20 g
tłuszcze 20 % 6 g
węglowodany 13 % 4 g
144 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
spróbuj ugotować piersi z kurczaka według przepisu na kuchenkę mikrofalową. Okazuje się, że jest to szybki i bardzo smaczny posiłek. To danie zawsze pomoże, gdy goście nagle pojawią się na progu. Z piersi kurczaka wyjmujemy kości i usuwamy skórę (opcjonalnie). Drobno posiekaj krakersy, zetrzyj parmezan na drobnej tarce, a ser cheddar na grubej tarce. Wymieszaj 25 g parmezanu z bułką tartą. Ubij jajko kurze. Następnie zanurz piersi w jajku i zwiń w mieszance krakersów i sera. Szybko smaż je na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym po obu stronach. Pomidory w puszkach są obrane. W misce wymieszaj mąkę z odrobiną soku z pomidorów i dodaj pomidory, drobno posiekaną miętę, posiekany czosnek, sól i 7 łyżek wody. Dobrze wymieszaj i wyślij do kuchenki mikrofalowej, aby ogrzać się z pełną mocą przez 1-2 minuty. Zmiel sos pomidorowy mikserem. Połóż piersi z kurczaka na talerzu, polej sosem i posyp serem cheddar, przykryj luźno pergaminem na wierzchu i piecz z pełną mocą przez 4-5 minut (z mocą 70-80% - około 7 minut), aż sos się zagotuje, a mięso będzie miękkie. Następnie posyp piersi pozostałym parmezanem i piecz (bez przykrycia papierem) z mocą 100% przez kolejne 45 sekund, aż ser się stopi. Piersi z kurczaka z serem podajemy z gotowanymi ziemniakami, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy