biszkopty mięsne w kuchence mikrofalowej

Szybki sposób na przygotowanie obfitych i pożywnych klopsików! Dopóki nie nauczyłam się prawidłowo gotować na kuchence i piekarniku, ćwiczyłam swoje umiejętności gotowania w kuchence mikrofalowej. Moim osobistym zdaniem zepsucie jedzenia za pomocą kuchenki mikrofalowej jest niemożliwe. Dlatego czasami, gdy brakuje mi czasu na gotowanie, myślę o tej mojej długoletniej sztuczce i gotuję wszystko za pomocą tego urządzenia. Na przykład kilka dni temu ugotowałem klopsiki mięsne w kuchence mikrofalowej. Dla zainteresowanych opowiadam o przepisie kulinarnym.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 34 % 11 g
węglowodany 25 % 8 g
184 kcal
IG: 13 / 75 / 13

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
na początek moczymy umyte mięso w mleku przez około 30 minut. Następnie przepuszczamy go przez maszynę do mięsa. Następnie przepuszczamy 2 mokre kromki chleba przez maszynkę do mięsa i dobrze mieszamy całą masę. Teraz dodaj drobno posiekane zioła, przyprawy, jajko do mielonego mięsa i wszystko ponownie wymieszaj. Teraz, odrywając trochę mięsa mielonego, formujemy małe zaokrąglone kotlety, zwijamy je w mące i kładziemy na dnie naczyń do kuchenki mikrofalowej. Napełnij kliny wodą, pieprzem. Teraz przykrywamy nasz pojemnik pokrywką i wkładamy do kuchenki mikrofalowej. Kotlety należy gotować przez około 15 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy