biszkopty mięsne w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek moczymy umyte mięso w mleku przez około 30 minut. Następnie przepuszczamy go przez maszynę do mięsa. Następnie przepuszczamy 2 mokre kromki chleba przez maszynkę do mięsa i dobrze mieszamy całą masę. Teraz dodaj drobno posiekane zioła, przyprawy, jajko do mielonego mięsa i wszystko ponownie wymieszaj. Teraz, odrywając trochę mięsa mielonego, formujemy małe zaokrąglone kotlety, zwijamy je w mące i kładziemy na dnie naczyń do kuchenki mikrofalowej. Napełnij kliny wodą, pieprzem. Teraz przykrywamy nasz pojemnik pokrywką i wkładamy do kuchenki mikrofalowej. Kotlety należy gotować przez około 15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g