skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania domowej pizzy z ciasta drożdżowego z pieczonym nadzieniem, a następnie włóż sto siedemdziesiąt gramów mąki pszennej przesianej przez drobne sito do odpowiedniej miski, wlej do niej jedną trzecią łyżeczki suchych szybko działających drożdży, a następnie dodaj szczyptę cukru i soli do miski i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 2:
Wlej sto mililitrów ciepłej przegotowanej wody do dużej miski i dodaj do niej dwie łyżki oleju roślinnego.
Krok 3:
Wlej mąkę do wspólnej miski, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i zbierz ciasto.
Krok 4:
Kontynuuj dobrze zagniatanie ciasta zebranego w misce rękami do uzyskania pożądanej konsystencji.
Krok 5:
Zbierz ugniatane ciasto w grudkę i włóż do celofanowej torby, a następnie wyjmij w ciepłe miejsce na godzinę.
Krok 6:
Po upływie czasu wlej trochę mąki pszennej najwyższej jakości na stół i rozłóż ciasto, które następnie zwiń w mąkę i wizualnie podziel na dwie w przybliżeniu identyczne części, z których jedną włóż do torby, zgodnie z naszym przepisem wychodzą dwie pizze.
Krok 7:
Aby zrobić jedną pizzę, ugniataj kawałek ciasta na stole i rozwałkuj go na cienką tortillę o grubości dwóch milimetrów, którą następnie uformuj w bardziej okrągły kształt.
Krok 8:
Przenieś ciasto za pomocą wałka do ciasta na tacę z grubego szkła pokrytą papierem do pieczenia i ponownie nadaj tortilli zaokrąglony kształt.
Krok 9:
Aby przygotować sos, weź małą miskę i włóż do niej jedną łyżkę keczupu, a następnie jedną łyżkę majonezu i mieszaj razem, aż będzie gładka.
Krok 10:
Nałóż przygotowany sos pomidorowo-majonezowy na tortillę równomierną warstwą za pomocą pędzla do gotowania.
Krok 11:
Pokrój trzy milimetry salami w pół-pierścienie o grubości siedemdziesięciu gramów i równomiernie rozłóż połowę pokrojonej kiełbasy na tortilli.
Krok 12:
Pokrój cztery pomidory koktajlowe w pierścienie i rozłóż połowę na tortilli, a następnie pokrój cztery czarne oliwki w pierścienie i rozłóż również połowę na tortilli.
Krok 13:
Weź drobną tarkę i wetrzyj dwadzieścia pięć gramów twardego sera na tortillę, a następnie włóż tortillę do kuchenki mikrofalowej, którą włącz funkcję automatyczny tryb pizzy.
Krok 14:
Aby przygotować sos, weź małą miskę i wlej do niej trzy łyżki warzyw, a najlepiej oliwy z oliwek, a następnie dodaj jeden ząbek czosnku przepuszczony przez prasę do miski i wymieszaj.
Krok 15:
Po pięciu minutach wyjmij pizzę z kuchenki mikrofalowej i polej ją przygotowanym sosem czosnkowym.
Krok 16:
Ugotowaną mini pizzę pokrój na porcje i podawaj.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty przepis na szybkie przygotowanie domowej roboty mini pizzy z ciasta drożdżowego z delikatnym serem i aromatyczną suszoną kiełbasą salami z pomidorkami koktajlowymi pod nadzieniem czosnkowym w kuchence mikrofalowej, która bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak! W naszym przepisie wideo pokazujemy i mówimy, jak prawidłowo i szybko zrobić ciasto drożdżowe do przygotowania prostej leniwej pizzy z delikatnym serem i pachnącą kiełbasą z pomidorami i oliwkami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Salami - 568 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g