deser mleczny z płatkami kokosowymi

lekki, przewiewny deser z nutą egzotyki.
AliceGardAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 14 g
tłuszcze 43 % 13 g
węglowodany 10 % 3 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej żelatynę do mleka, do kuchenki mikrofalowej na minutę i odstaw na kolejne 5 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź kolejną miskę. Wlewamy do niego twarożek (wziąłem 101 ziaren Savushkin), cukier i wióry. Wszystko mieszamy

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mleko z żelatyną

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I ponownie wymieszaj

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlać do pojemników i wysłać do lodówki lub na balkon przez 3 godziny

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciesz się!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

łatwe i smaczne)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g

Podobne przepisy