deser mleczny z płatkami kokosowymi
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wlej żelatynę do mleka, do kuchenki mikrofalowej na minutę i odstaw na kolejne 5 minut.
Krok 2:
Weź kolejną miskę. Wlewamy do niego twarożek (wziąłem 101 ziaren Savushkin), cukier i wióry. Wszystko mieszamy
Krok 3:
Dodaj mleko z żelatyną
Krok 4:
I ponownie wymieszaj
Krok 5:
Wlać do pojemników i wysłać do lodówki lub na balkon przez 3 godziny
Krok 6:
Ciesz się!
Krok 7:
łatwe i smaczne)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g