owsianka kukurydziana z dynią na wodzie

śniadanie dietetyczne w kuchence mikrofalowej! Spróbuj! Owsianka kukurydziana z dynią to super śniadanie dla osób dbających o swoją sylwetkę i zdrowie, a także świetnie sprawdzi się na czczo. Gotuję dla siebie jedną porcję, odpowiednio wskazałem składniki)
KlayKsaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 88 % 14 g
70 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

1. Obierz dynię ze skóry i nasion, pokrój w drobną kostkę. Zanurzamy palce w oleju roślinnym i lekko smarujemy każdy kawałek.

2. Kaszę kukurydzianą myjemy kilka razy zimną wodą.

3. Rozłóż dynię w misce, wlej tutaj kaszę kukurydzianą i wlej wodę.

4. Wlej sól i cukier.

5. Wysyłamy miskę do kuchenki mikrofalowej na 10 minut (lepiej ustawić maksymalną moc)

wymieszaj owsiankę, podawaj!

Bon Appetit i ładunek wigoru na cały dzień!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kasza kukurydziana - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy