owsianka kukurydziana z dynią na wodzie
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz dynię ze skóry i nasion, pokrój w drobną kostkę. Zanurzamy palce w oleju roślinnym i lekko smarujemy każdy kawałek.
2. Kaszę kukurydzianą myjemy kilka razy zimną wodą.
3. Rozłóż dynię w misce, wlej tutaj kaszę kukurydzianą i wlej wodę.
4. Wlej sól i cukier.
5. Wysyłamy miskę do kuchenki mikrofalowej na 10 minut (lepiej ustawić maksymalną moc)
wymieszaj owsiankę, podawaj!
Bon Appetit i ładunek wigoru na cały dzień!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g