szybki deser banany w czekoladzie
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
rozpuść czekoladę, dodaj do niej śmietanę. Banany obrać i pokroić na kawałki. Wlej wiórki kokosowe na talerz. Kawałki bananów nakłuć na szpikulec i zanurzyć ze wszystkich stron w rozpuszczonej czekoladzie, a następnie zawinąć w wiórki kokosowe. Połóż na talerzu. Włóż gotowy deser do lodówki na 20-30 minut, aby lepiej zestalić czekoladę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g