ciasteczka w mikrofalówce w 10 minut

ciasteczka można podawać małym dzieciom. Są całkowicie naturalne! Jem codziennie rano . Bardzo lubię całą moją rodzinę!
LeggoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 7 g
tłuszcze 22 % 18 g
węglowodany 70 % 57 g
413 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Rozpuść masło w mikrowarkach. Podczas topienia wlej cukier do talerza, na nim żółtka. Mieszać. Gdy masło się rozpuści, wlej do niego żółtka z cukrem wykonane wcześniej.
mieszaj, aż będzie gładka.
2. Zasypiamy tam mąkę i przeszkadzamy. Jeśli wynik nie ma konsystencji ciasta, dodaj mąkę.
3. Nie zwijamy dużych kulek i spłaszczamy. W jednej warstwie układamy na pergaminie i wysyłamy do mikrownówki na około 2-3 minuty.
SMACZNEGO!
P. S. poczekaj, aż ostygnie, ciasteczka będą miękkie (można je podawać dzieciom w wieku od 2 lat) przechowywać w torbie. Przepraszam za brak Zdjęcia, także za kilka literówek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy