ciasteczka w mikrofalówce w 10 minut
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Rozpuść masło w mikrowarkach. Podczas topienia wlej cukier do talerza, na nim żółtka. Mieszać. Gdy masło się rozpuści, wlej do niego żółtka z cukrem wykonane wcześniej.
mieszaj, aż będzie gładka.
2. Zasypiamy tam mąkę i przeszkadzamy. Jeśli wynik nie ma konsystencji ciasta, dodaj mąkę.
3. Nie zwijamy dużych kulek i spłaszczamy. W jednej warstwie układamy na pergaminie i wysyłamy do mikrownówki na około 2-3 minuty.
SMACZNEGO!
P. S. poczekaj, aż ostygnie, ciasteczka będą miękkie (można je podawać dzieciom w wieku od 2 lat) przechowywać w torbie. Przepraszam za brak Zdjęcia, także za kilka literówek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g