gruszki z ricottą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój gruszki na 2 części, ostrożnie wybierz środek, pozostawiając wgłębienia, drobno posiekaj miąższ, wymieszaj z miodem i ricottą, nadziewaj gruszki, posyp cynamonem. Wstawić do piekarnika o temperaturze 200 stopni. przez 15 minut wyjąć, posypać ciasteczkami startymi na drobnej tarce, włożyć pod Grill do kuchenki mikrofalowej na 5 minut, wyjąć, wybrać piękne danie, udekorować żurawiną, przez specjalne sitko posypać cukrem pudrem i cynamonem. Cóż, projekt tak dalej, kto ma dość umysłu)))) pyszne tak, że odważyli się w 10 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ricotta - 174 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g