gruszki z ricottą

bardzo piękny i łatwy do zrobienia jesienny deser! Bardzo smaczne i oryginalne
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 75 % 18 g
132 kcal
IG: 42 / 11 / 47

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

pokrój gruszki na 2 części, ostrożnie wybierz środek, pozostawiając wgłębienia, drobno posiekaj miąższ, wymieszaj z miodem i ricottą, nadziewaj gruszki, posyp cynamonem. Wstawić do piekarnika o temperaturze 200 stopni. przez 15 minut wyjąć, posypać ciasteczkami startymi na drobnej tarce, włożyć pod Grill do kuchenki mikrofalowej na 5 minut, wyjąć, wybrać piękne danie, udekorować żurawiną, przez specjalne sitko posypać cukrem pudrem i cynamonem. Cóż, projekt tak dalej, kto ma dość umysłu)))) pyszne tak, że odważyli się w 10 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ricotta - 174   kcal/100g
  • Kruche - 716   kcal/100g

Podobne przepisy