sałatka z wodorostów z kalmarami i warzywami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
wracając do domu z pracy, zadbaj o zakup mrożonej mieszanki warzyw hawajskich. Teraz jest sprzedawany we wszystkich sklepach, więc nie musisz długo szukać.
po powrocie do domu gotujemy kalmary. Jak wiecie, zajmuje to nieprzyzwoicie mało czasu. Poczekaj, aż woda się zagotuje i gotuj przez 3 minuty (jeśli mięso jest białe, kalmary są gotowe!). Dodaj 4 łyżki wody do mieszanki hawajskiej, 1 łyżkę. łyżka oleju roślinnego i włóż do kuchenki mikrofalowej z pełną mocą przez 8 minut. W tym czasie kroimy kalmary i ogórek. Wymieszaj je z hawajską mieszanką, wodorostami, dopraw majonezem oraz solą i pieprzem do smaku. To wszystko, sałatka jest gotowa, możesz jeść na gorąco!
po powrocie do domu gotujemy kalmary. Jak wiecie, zajmuje to nieprzyzwoicie mało czasu. Poczekaj, aż woda się zagotuje i gotuj przez 3 minuty (jeśli mięso jest białe, kalmary są gotowe!). Dodaj 4 łyżki wody do mieszanki hawajskiej, 1 łyżkę. łyżka oleju roślinnego i włóż do kuchenki mikrofalowej z pełną mocą przez 8 minut. W tym czasie kroimy kalmary i ogórek. Wymieszaj je z hawajską mieszanką, wodorostami, dopraw majonezem oraz solą i pieprzem do smaku. To wszystko, sałatka jest gotowa, możesz jeść na gorąco!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g