Gulasz wieprzowy z papryką
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc rozmrażam wieprzowinę - 10 minut w kuchence mikrofalowej. Gdy mięso jest wystarczająco rozmrożone, kroję je na porcje. Obieram cebulę i kroję w pierścienie. Obieram paprykę z nasion i kroję w paski.
w naczyniach mikrofalowych wkładam wieprzowinę, cebulę i paprykę, napełniam gotowym bulionem i gotuję w kuchence mikrofalowej z pełną mocą przez 13-15 minut. W międzyczasie rozcieńczam skrobię w winie, dobrze mieszam, aż skrobia całkowicie się rozpuści i wlewam tę mieszaninę do gulaszu i gotuję przez kolejne trzy minuty.
i na razie szybko ugotuję przystawkę, na przykład ugotuję ziemniaki.
to pyszne i jasne danie może być wspaniałą ozdobą świątecznego stołu.
w naczyniach mikrofalowych wkładam wieprzowinę, cebulę i paprykę, napełniam gotowym bulionem i gotuję w kuchence mikrofalowej z pełną mocą przez 13-15 minut. W międzyczasie rozcieńczam skrobię w winie, dobrze mieszam, aż skrobia całkowicie się rozpuści i wlewam tę mieszaninę do gulaszu i gotuję przez kolejne trzy minuty.
i na razie szybko ugotuję przystawkę, na przykład ugotuję ziemniaki.
to pyszne i jasne danie może być wspaniałą ozdobą świątecznego stołu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g