Gulasz wieprzowy z papryką

mało czasu na gotowanie? Więc przyda Ci się ten prosty przepis! Drogie gospodynie domowe, oferuję ci kolejny prosty przepis na kuchenkę mikrofalową. Mój notatnik często pomaga mi, gdy brakuje mi czasu, a rodzina nadal musi być nakarmiona. W zamrażarce zawsze mam Mrożone mięso. Podczas gdy moja dalsza rodzina zbiera się przy stole, będę miał czas na przygotowanie pysznego i satysfakcjonującego obiadu w pośpiechu.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 9 g
tłuszcze 46 % 12 g
węglowodany 19 % 5 g
163 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
więc rozmrażam wieprzowinę - 10 minut w kuchence mikrofalowej. Gdy mięso jest wystarczająco rozmrożone, kroję je na porcje. Obieram cebulę i kroję w pierścienie. Obieram paprykę z nasion i kroję w paski.
w naczyniach mikrofalowych wkładam wieprzowinę, cebulę i paprykę, napełniam gotowym bulionem i gotuję w kuchence mikrofalowej z pełną mocą przez 13-15 minut. W międzyczasie rozcieńczam skrobię w winie, dobrze mieszam, aż skrobia całkowicie się rozpuści i wlewam tę mieszaninę do gulaszu i gotuję przez kolejne trzy minuty.
i na razie szybko ugotuję przystawkę, na przykład ugotuję ziemniaki.
to pyszne i jasne danie może być wspaniałą ozdobą świątecznego stołu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy