skład / składniki
metoda gotowania
ten abchaski przepis kulinarny spodoba się wielu gospodyniom domowym, ponieważ nie wymaga wiele wysiłku podczas gotowania i jest gotowany w kuchence mikrofalowej. Jagnięcina "po sukhumsku" to bardzo pożywne, aromatyczne i smaczne danie mięsne. To przepyszne jedzenie spodoba się Twoim domownikom i gościom.
na początek umyj jagnięcinę i pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Umyj świeże pomidory i pokrój w małe plasterki. Umyj Młode bakłażany, obierz, usuń podłoże i posiekaj średniej wielkości, posiekaj cebulę. Umyj zieloną fasolę i drobno posiekaj, posiekaj seler. W specjalnym naczyniu do kuchenki mikrofalowej włóż pokrojone ziemniaki, cebulę, bakłażany i zieloną fasolkę, dodaj trochę wody i gotuj z pełną mocą przez 7-10 minut. Następnie wyjmij, dodaj pomidory i pokrojoną jagnięcinę, w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem, dodaj trochę wody i gotuj w kuchence mikrofalowej pod przykryciem przez 15 minut na pełnej mocy.
ułóż gotową jagnięcinę z warzywami na talerzu i udekoruj posiekanym selerem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g