Baranina w mikrofalówce po suchumsku

subtelny i wyrafinowany smak tego dania doceni każdy!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 44 % 7 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 50 min

ten abchaski przepis kulinarny spodoba się wielu gospodyniom domowym, ponieważ nie wymaga wiele wysiłku podczas gotowania i jest gotowany w kuchence mikrofalowej. Jagnięcina "po sukhumsku" to bardzo pożywne, aromatyczne i smaczne danie mięsne. To przepyszne jedzenie spodoba się Twoim domownikom i gościom.
na początek umyj jagnięcinę i pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Umyj świeże pomidory i pokrój w małe plasterki. Umyj Młode bakłażany, obierz, usuń podłoże i posiekaj średniej wielkości, posiekaj cebulę. Umyj zieloną fasolę i drobno posiekaj, posiekaj seler. W specjalnym naczyniu do kuchenki mikrofalowej włóż pokrojone ziemniaki, cebulę, bakłażany i zieloną fasolkę, dodaj trochę wody i gotuj z pełną mocą przez 7-10 minut. Następnie wyjmij, dodaj pomidory i pokrojoną jagnięcinę, w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem, dodaj trochę wody i gotuj w kuchence mikrofalowej pod przykryciem przez 15 minut na pełnej mocy.
ułóż gotową jagnięcinę z warzywami na talerzu i udekoruj posiekanym selerem

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy