deser mleczny

niesamowity deser dla prawdziwych słodyczy! Pozwólcie, że przedstawię wam oryginalny i bardzo łatwy w przygotowaniu przepis kulinarny kuchni angielskiej. Tylko proszę zwrócić uwagę na fakt, że taki deser mleczny okazuje się dość kaloryczny, więc dietetycy lepiej go nie jeść. Możesz gotować. Na przykład dla ukochanego męża lub dziecka. Ponieważ deser jest gotowany w kuchence mikrofalowej, można go przypisać codziennym potrawom. W ten sposób można urozmaicić poranne śniadania. Takie jedzenie podawane jest ze świeżymi owocami, dżemami, konfiturami lub dżemami. Możesz specjalnie ugotować syrop jagodowy, deser z syropem z czerwonej porzeczki jest szczególnie dobry (ponieważ jest kwaśny).
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 46 % 11 g
130 kcal
IG: 27 / 0 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
dobrze ubij jajka w mocną pianę, a następnie dodaj szczyptę soli, łyżkę cukru i kontynuuj ubijanie, aż masa stanie się biała i bujna. Wlej około 150 ml mleka do jajek i kontynuuj ubijanie mieszanki z bardzo dużą prędkością (możesz to zrobić nawet w blenderze, a nie w mikserze). Dodaj pozostałe mleko i ponownie ubij z bardzo dużą prędkością. Wlej mieszankę jajeczno-mleczną do odpowiedniej miski i włóż do kuchenki mikrofalowej na piętnaście minut (w średniej temperaturze). Wyjmij, ostudź przez trzy minuty. I ponownie włóż do kuchenki mikrofalowej na pięć minut, ale już w wysokiej temperaturze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy