Domowe Frytki
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
Obierz ziemniaki, pokrój za pomocą specjalnej tarki. Opłucz w zimnej wodzie i pozostaw do wyschnięcia. Gdy plastry wyschną, wymieszaj je z olejem i przyprawami. Posmaruj talerz olejem (za każdym razem) i połóż na nim plastry. Włóż talerz do kuchenki mikrofalowej i trzymaj plastry na złoty kolor w kuchenka mikrofalowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g