deser czekoladowa Rozkosz
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Topimy czekoladę w wygodny dla Ciebie sposób, po rozbiciu jej na kawałki
2. Dodaj jogurt do rozpuszczonej czekolady i mieszaj, aż będzie gładka
3. Wkładamy do zamrażarki, aż masa całkowicie ostygnie
4. Pokrój banana w plasterki
5. Zmiel ciasteczka na drobny okruch
6. Następnie układamy nasz deser w szklance warstwami:
- 1 warstwa pokruszonych ciasteczek
- 2 warstwy masy z czekolady i jogurtu
- 3 warstwy pokruszone ciasteczka
- 4 warstwy Banana
- 5 warstwa masy z czekolady i jogurtu
7. Liczba warstw deseru zależy od wysokości szklanki, ale górna warstwa musi być czekoladowo-jogurtowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g