udka z kurczaka ze śliwkami

bardzo szybki i pyszny-gotuj na obiad!
EugeniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 13 g
tłuszcze 32 % 8 g
węglowodany 16 % 4 g
140 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

udka z kurczaka, suszone śliwki wkładamy do naczyń do kuchenki mikrofalowej. Pokrój cebulę na pół, marchewkę również na pół lub na trzy części. Wlej szklankę wody, sól, pieprz, dodaję mieszankę włoskich ziół. Mieszać. Przykryj wszystko folią spożywczą, zwiń w kilku miejscach suszonymi śliwkami. I wkładamy do kuchenki mikrofalowej na 30 minut przy mocy 800 watów.
Mam piec z kucharzem, gotuję w trybie francuski kucharz, numer 8. Okazuje się bardzo smaczny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy