nadziewana bułka z jajkiem, serem i boczkiem

Najnowsza wersja pysznego śniadania w 3 minuty!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 20 g
tłuszcze 65 % 43 g
węglowodany 5 % 3 g
274 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W bułce odetnij pokrywkę, wybierz miąższ, pozostawiając ściany.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ułóż spód i boki bułki paskami boczku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wbij jajko, sól, pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp tartym serem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj bułkę wierzchem i piecz w kuchence mikrofalowej przez 45 sekund, moc 800 watów, wtedy jajko wyjdzie & quot;Do Woreczka & quot; - białko się zestali, a żółtko będzie kremowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego i pysznego śniadania!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna - 242   kcal/100g
  • Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266   kcal/100g
  • Bułka - 242   kcal/100g

Podobne przepisy