nadziewana bułka z jajkiem, serem i boczkiem
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W bułce odetnij pokrywkę, wybierz miąższ, pozostawiając ściany.
Krok 2:
Ułóż spód i boki bułki paskami boczku.
Krok 3:
Wbij jajko, sól, pieprz.
Krok 4:
Posyp tartym serem.
Krok 5:
Przykryj bułkę wierzchem i piecz w kuchence mikrofalowej przez 45 sekund, moc 800 watów, wtedy jajko wyjdzie & quot;Do Woreczka & quot; - białko się zestali, a żółtko będzie kremowe.
Krok 6:
Smacznego i pysznego śniadania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Bułka dietetyczna - 242 kcal/100g
- Bułka dietetyczna na sorbitolu - 266 kcal/100g
- Bułka - 242 kcal/100g