skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jego istotą jest to, że musisz zetrzeć jabłko na tarce (idealna jest plastikowa tarka do sera, chociaż możesz użyć żelaznej). Weź talerz, który możesz włożyć do kuchenki mikrofalowej. Połóż starte jabłko na talerzu warstwami, posypane cukrem i borówkami. Jeśli chcesz przynieść piękno, możesz przenieść jabłko do małej formy, a następnie położyć na talerzu. Otrzymasz uroczą zjeżdżalnię jabłkową. Na wierzch możesz dodać szczyptę kawałków czekolady. Następnie włóż talerz do kuchenki mikrofalowej, Ustaw moc na 600-700 watów, Czas To 2 minuty (Czas w rzeczywistości zależy od ilości jedzenia na talerzu. Następnie wyjmujesz talerz, dodajesz trochę cynamonu i jagód. Jeśli dziecko jest jeszcze małe, jagody są wstępnie wyciągane z zamrażarki (aby nie były tak zimne). Starsze dziecko może umieścić mrożone jagody. Na gorącym talerzu dadzą lekką mgiełkę. Nawiasem mówiąc, jabłka pieczone w kuchence mikrofalowej bardzo podobały się mojej babci, której jabłka od dawna nie mają nic do gryzienia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Jeżyna - 31 kcal/100g