jabłka mikrofalowe z jagodami i cynamonem

pyszny deser witaminowy w pięć minut. Ten kulinarny przepis na jabłka pieczone w kuchence mikrofalowej zasugerował mi konsjerż, który nie lubi duszy u małych dzieci i chętnie rozpieszcza wnuki różnymi deserami. Jego głównym pięknem jest to, że bardzo szybko gotujesz jabłka pieczone w kuchence mikrofalowej. Nie więcej niż pięć minut. Deser okazuje się nie tylko smaczny, ale także piękny. Mianowicie takie jedzenie uwielbiają dzieci.
PekiNAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 91 % 20 g
85 kcal
IG: 45 / 0 / 55

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

jego istotą jest to, że musisz zetrzeć jabłko na tarce (idealna jest plastikowa tarka do sera, chociaż możesz użyć żelaznej). Weź talerz, który możesz włożyć do kuchenki mikrofalowej. Połóż starte jabłko na talerzu warstwami, posypane cukrem i borówkami. Jeśli chcesz przynieść piękno, możesz przenieść jabłko do małej formy, a następnie położyć na talerzu. Otrzymasz uroczą zjeżdżalnię jabłkową. Na wierzch możesz dodać szczyptę kawałków czekolady. Następnie włóż talerz do kuchenki mikrofalowej, Ustaw moc na 600-700 watów, Czas To 2 minuty (Czas w rzeczywistości zależy od ilości jedzenia na talerzu. Następnie wyjmujesz talerz, dodajesz trochę cynamonu i jagód. Jeśli dziecko jest jeszcze małe, jagody są wstępnie wyciągane z zamrażarki (aby nie były tak zimne). Starsze dziecko może umieścić mrożone jagody. Na gorącym talerzu dadzą lekką mgiełkę. Nawiasem mówiąc, jabłka  pieczone w kuchence mikrofalowej bardzo podobały się mojej babci, której jabłka od dawna nie mają nic do gryzienia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Czereśnia - 50   kcal/100g
  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Jeżyna - 31   kcal/100g

Podobne przepisy