kanapki na gorąco z serem w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Więc kroimy biały chleb (lub jakikolwiek inny, który tradycyjnie spożywasz na śniadanie) jak w przypadku zwykłych kanapek
Krok 3:
Następnie umyj grzyby, zalej je wrzącą wodą i pokrój na małe kawałki
Krok 4:
Połóż pieczarki na pokrojonym chlebie
Krok 5:
Teraz pocieramy twardy ser i posypujemy chlebem z grzybami. Następnie wkładamy kanapki do kuchenki mikrofalowej na jedną lub dwie minuty. Po tym czasie wyjmujemy kanapki, bierzemy sos sojowy i podlewamy gotową przekąskę do smaku
Krok 6:
Następnie rozprowadzamy przekąskę na talerzu i podajemy do stołu, do herbaty lub kawy. Warto zauważyć, że te kanapki można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g