gulasz po węgiersku w kuchence mikrofalowej

przepis, z którym dla kilku wszyscy domownicy będą mieli dość. Czasami przychodząc z pracy, po prostu walę się z nogami. Ale rodzina (a to wciąż 5 osób) nadal musi być karmiona. Wtedy ratuje mnie mój notatnik z przepisami na kuchenkę mikrofalową. Chcę podzielić się z wami jednym z moich ulubionych przepisów na gulasz mięsny. Podczas gdy rodzina myje ręce i przygotowuje się do kolacji, szybko wyczarowuję w kuchni.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 60 % 12 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 20 % 4 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
wyjmuję mięso z zamrażarki i rozmrażam w kuchence mikrofalowej-10 minut.
W międzyczasie obieram i drobno kroję cebulę i paprykę.
wołowinę kroję na małe kawałki i razem z warzywami wkładam do szklanej miski, przykrywam pokrywką i gotuję z maksymalną mocą przez około 5 minut.
podczas gdy pomidory oblewam wrzącą wodą i zdejmuję z nich skórę. Trę na tarce lub drobno kroję. Dodaję do mięsa. Osobno mieszam kostkę bulionową, paprykę, przyprawę do sosu i ciepłe czerwone wino. Wlej ten sos do mięsa, dobrze wymieszaj. I gotuję w zamkniętej misce z pełną mocą przez kolejne 6-7 minut.
na razie ugotuję przystawkę, taką jak kasza gryczana. Wszystko, pyszny obiad jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g

Podobne przepisy