gulasz po węgiersku w kuchence mikrofalowej
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
wyjmuję mięso z zamrażarki i rozmrażam w kuchence mikrofalowej-10 minut.
W międzyczasie obieram i drobno kroję cebulę i paprykę.
wołowinę kroję na małe kawałki i razem z warzywami wkładam do szklanej miski, przykrywam pokrywką i gotuję z maksymalną mocą przez około 5 minut.
podczas gdy pomidory oblewam wrzącą wodą i zdejmuję z nich skórę. Trę na tarce lub drobno kroję. Dodaję do mięsa. Osobno mieszam kostkę bulionową, paprykę, przyprawę do sosu i ciepłe czerwone wino. Wlej ten sos do mięsa, dobrze wymieszaj. I gotuję w zamkniętej misce z pełną mocą przez kolejne 6-7 minut.
na razie ugotuję przystawkę, taką jak kasza gryczana. Wszystko, pyszny obiad jest gotowy!
W międzyczasie obieram i drobno kroję cebulę i paprykę.
wołowinę kroję na małe kawałki i razem z warzywami wkładam do szklanej miski, przykrywam pokrywką i gotuję z maksymalną mocą przez około 5 minut.
podczas gdy pomidory oblewam wrzącą wodą i zdejmuję z nich skórę. Trę na tarce lub drobno kroję. Dodaję do mięsa. Osobno mieszam kostkę bulionową, paprykę, przyprawę do sosu i ciepłe czerwone wino. Wlej ten sos do mięsa, dobrze wymieszaj. I gotuję w zamkniętej misce z pełną mocą przez kolejne 6-7 minut.
na razie ugotuję przystawkę, taką jak kasza gryczana. Wszystko, pyszny obiad jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g