banan w kuchence mikrofalowej z czekoladą pieczony

eteryczna zabawa w pięć minut Jest Prawdziwa! Spróbuj gotować! Niemożliwie prosty przepis na deser, ale jednocześnie genialny. Deser okazuje się bardzo smaczny, bardzo słodki. Wszyscy są zachwyceni-zarówno dzieci, jak i dorośli!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 3 g
tłuszcze 27 % 11 g
węglowodany 66 % 27 g
213 kcal
IG: 4 / 59 / 37

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

umyj banany, osusz, połóż na płaskim talerzu. Ostrożnie Wytnij skórkę na wierzchu, wykonaj cięcie wzdłużne do około połowy miąższu banana. Połam czekoladę na kawałki, włóż je do szczeliny - na każdego Banana 40 gramów czekolady, między kawałkami czekolady - orzechy. Nawiasem mówiąc, orzechów nie można dodawać.

umieść talerz bananów w kuchence mikrofalowej na 4-5 minut. Czas zależy od mocy kuchenki mikrofalowej - w mojej nie można jej ustawić, a gotowość określam na podstawie tego, że czekolada się stopiła. Sam banan powinien pozostać cały i jędrny.

wyjmij banany z kuchenki mikrofalowej, podawaj na gorąco z herbatą. Jedz tylko ostrożnie - jest bardzo smaczny i bardzo gorący!

słodkiej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g

Podobne przepisy