chleb pita z gotowaną kiełbasą i topionym serem

pyszna szybka przekąska, która posłuży jako dekoracja każdego stołu! Przekąski pita to moja ulubiona kategoria, ponieważ są uniwersalne, przygotowywane z niedrogich produktów, które są zawsze pod ręką i nadają się na każdą okazję - na wakacje, na śniadanie, na przyrodę - zawsze znajdą miejsce na stole. To danie jest improwizowane z tego, co okazało się dzisiaj w mojej lodówce...
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 8 g
tłuszcze 57 % 13 g
węglowodany 9 % 2 g
125 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kładziemy dywan na stole, rozprowadzamy folię spożywczą na wierzchu. Chleb pita przecinamy na pół, jeśli jest duży, jak mój i kładziemy go na folii. Jeśli jest mały, bierzemy całość. Posmaruj topionym serem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowaną kiełbasę kroimy w plasterki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pomidor w cienkie półpierścienie

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż kiełbasę i pomidora na chlebie pita

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj drugą połową chleba pita i posmaruj pozostałym topionym serem

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posiekaj zieleninę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp drugą połowę chleba pita ziołami

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przekręć chleb pita w rolkę tak mocno, jak to możliwe

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę, a lepiej dłużej - w ten sposób zmięknie i łatwiej będzie go pokroić. Możesz zrobić wieczorem - a rano będzie świetne śniadanie. I możesz na przykład skręcić i udać się do natury - będzie to świetna przekąska do grilla. To wszystko-przygotowanie zajęło nie więcej niż 10 minut, a reszta gotowania odbędzie się bez naszego udziału

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyjmujemy z lodówki, ostrożnie uwalniamy z folii i kroimy. Nie czekałem trochę na przydzielony czas, więc chleb pita trochę się rozkręcił, więc musisz wytrzymać w lodówce!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Taka przekąska wygląda bardzo pięknie, na przykład na liściach sałaty

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Nasza przekąska jest gotowa. Smacznego!

spróbuj zrobić to proste danie, a nie pożałujesz, zwłaszcza, że jest to bardzo proste!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Kiełbasa"amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal / 100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g

Podobne przepisy