sałatka rybna z kukurydzą bez ryżu

sałatka jest jasna nie tylko pod względem koloru, ale także smaku! Sałatka jest bardzo smaczna i elegancka. Można go przygotować zarówno na codzienny lunch lub kolację, jak i na wakacje.
znlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 6 g
tłuszcze 32 % 7 g
węglowodany 41 % 9 g
122 kcal
IG: 78 / 22 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę rybną z kukurydzą bez ryżu? Takie składniki będą nam potrzebne. Wstępnie ugotuj ziemniaki i jajka.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze opłucz rybę, zalej zimną wodą, Posol i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu gotuję przez 15-20 minut

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umyj ogórki i pokrój w kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj kukurydzę w puszkach do ogórków.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obierz ugotowaną czerwoną rybę ze skóry i kości, pokrój w kostkę lub podziel na włókna.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz cebulę, drobno posiekaj. Jeśli lubisz gotować cebulę na sałatkę, możesz to zrobić. Lubię, aby cebula była soczysta i chrupiąca, więc nigdy jej nie gotuję.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Schłodzić ziemniaki, obrać i pokroić w kostkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Robimy to samo z jajkami-chłodzimy, obieramy, kroimy w kostkę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wymieszaj sałatkę. Przed podaniem posolić, zamknąć olejem i posypać ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g

Podobne przepisy