sałatka rybna z kukurydzą bez ryżu
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę rybną z kukurydzą bez ryżu? Takie składniki będą nam potrzebne. Wstępnie ugotuj ziemniaki i jajka.
Krok 2:
Dobrze opłucz rybę, zalej zimną wodą, Posol i gotuj do miękkości. Po ugotowaniu gotuję przez 15-20 minut
Krok 3:
Umyj ogórki i pokrój w kostkę.
Krok 4:
Dodaj kukurydzę w puszkach do ogórków.
Krok 5:
Obierz ugotowaną czerwoną rybę ze skóry i kości, pokrój w kostkę lub podziel na włókna.
Krok 6:
Obierz cebulę, drobno posiekaj. Jeśli lubisz gotować cebulę na sałatkę, możesz to zrobić. Lubię, aby cebula była soczysta i chrupiąca, więc nigdy jej nie gotuję.
Krok 7:
Schłodzić ziemniaki, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 8:
Robimy to samo z jajkami-chłodzimy, obieramy, kroimy w kostkę
Krok 9:
Wymieszaj sałatkę. Przed podaniem posolić, zamknąć olejem i posypać ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g