skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek gotuj zieloną fasolkę. Pokrój cebulę cienko i marynuj. Do marynaty dodaj sól, cukier i ocet do wody, mieszaj, aż cukier się rozpuści i zalej cebulę marynatą. Pozostaw do marynowania przez 10 minut.
teraz zajmijmy się jajkami, musimy zrobić naleśniki. Rozbij jajka do miski, dodaj majonez w ilości 1 jajka 1 łyżeczki. majonez, w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem, ubij i usmaż cienkie naleśniki na gorącej patelni. Gotowe naleśniki pozostawiamy do ostygnięcia na kilka minut.
szynkę kroimy w paski, robimy to samo z naleśnikami jajecznymi i ogórkami. Łączymy szynkę, ogórki, naleśniki jajeczne, fasolę i marynowaną cebulę w salaterce (odsączamy marynatę), doprawiamy majonezem i w razie potrzeby dodajemy sól, pieprz.
wszystko delikatnie wymieszaj, pozostaw naszą sałatkę na pół godziny i podawaj! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g