Gruzińskie mięso z orzechami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
pokrój mięso na kawałki. Zalej wodą, aby przykryć mięso, dodaj adżiki i podpal. Gdy tylko się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Teraz dodaj orzechy, kolendrę i kromkę chleba przez maszynkę do mięsa, a następnie do miękkości minę t 5-10. Spróbuj smaku, jeśli chcesz dodać sól lub pieprz.
podawaj z warzywami ilavash (możesz chleb). Odłam chleb pita z kawałkami zanurzonymi w sosie . Danie jest samowystarczalne i można je jeść bez dodatków
podawaj z warzywami ilavash (możesz chleb). Odłam chleb pita z kawałkami zanurzonymi w sosie . Danie jest samowystarczalne i można je jeść bez dodatków
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g