Gruzińskie mięso z orzechami

delikatne mięso, które nigdy się nie nudzi!
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 9 g
tłuszcze 68 % 36 g
węglowodany 15 % 8 g
375 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min
pokrój mięso na kawałki. Zalej wodą, aby przykryć mięso, dodaj adżiki i podpal. Gdy tylko się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Teraz dodaj orzechy, kolendrę i kromkę chleba przez maszynkę do mięsa, a następnie do miękkości minę t 5-10. Spróbuj smaku, jeśli chcesz dodać sól lub pieprz.
podawaj z warzywami ilavash (możesz chleb). Odłam chleb pita z kawałkami zanurzonymi w sosie . Danie jest samowystarczalne i można je jeść bez dodatków

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g

Podobne przepisy