ciasto Monster High z mastyksu

prawdziwą dekoracją świątecznego stołu jest ciasto Monster High Draculoir! Bardzo piękne i smaczne!
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 6 % 4 g
węglowodany 87 % 58 g
293 kcal
IG: 0 / 69 / 31

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasze ciasto składa się z trzech ciastek biszkoptowych o średnicy około 17 cm, ułożonych jeden na drugim i przyciętych w kształt spódnicy. A jeśli masz odpowiednie naczynia do pieczenia, możesz upiec biszkopt o pożądanym kształcie i podzielić go wzdłuż na dwie części. Pośrodku ciast zrobimy dziurę dla lalki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze posmaruj ciasta kremem i ułóż jeden na drugim. Spódnica ze wszystkich stron jest również obficie i równomiernie pokryta kremem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Czarny mastyks zwija się w cienkie ciasto i wycina figurę jak na zdjęciu o średnicy 10 cm z otworem o średnicy 4 cm.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Różdżką po zewnętrznej stronie figury wykonamy falowanie. To będzie Frędzel sukienki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść grzywkę na torcie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Konieczne jest ułożenie dwóch rzędów frędzli na cieście u podstawy na całym obwodzie ciasta i po do góry tylko z jednej strony.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj różowy mastyk w cienkie ciasto.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Za pomocą odpowiedniego przedmiotu - w tym przypadku przydała się gąbka - odepchniemy wzór na mastyksie, po przykryciu go folią spożywczą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jeśli masz kręcony wałek do ciasta, użyj go.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wytnij prostokąt z ciasta - będzie to koszulka dla lalki.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zwilż wnętrze wodą.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I ubieramy lalkę, oczywiście owiniętą w folię.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Z tyłu ostrożnie przymocuj koszulkę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Z różowego mastyksu rozwałkuj ciasto.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wytnij okrąg o średnicy 25 cm.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Nakładamy również wzór na okrąg i wykonujemy otwór w środku o średnicy 4 cm wzdłuż promienia należy wykonać cięcie.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Ostrożnie połóż ciasto jak na zdjęciu-widok z przodu.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Tak to wygląda z tyłu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Robimy kolejny taki krąg różowego mastyksu i kładziemy go na poprzednim.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Zakryj wszystkie pozostałe odkryte ciasto z tyłu.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Na górze nie zapomnij zostawić dziury dla lalki.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Teraz rozwałkuj cienki i długi wałek z czarnego mastyksu.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Zwilż górę koszulki i Lalkę bezpośrednio w pobliżu koszulki wodą.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    I przyklej czarny wałek na całym obwodzie. Przyklej również wałek do szyi.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Z różowego mastyksu zrobimy serce i umieścimy je na szyi.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Z czarnego mastyksu zrobimy puste miejsca na przyszłe rękawy.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Zwilżymy je również i owiniemy nimi ramiona lalki, tworząc rękawy.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Czas założyć pyszną sukienkę na lalkę!

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Zakryj otwór wałkiem z różowego mastyksu i udekoruj sukienkę czarnymi wstążkami mastyksu.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Z różowego mastyksu zrobimy 6 kwiatów.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Udekoruj nimi Pasek sukienki.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Wytnij nietoperze z czarnego mastyksu i umieść je na ramieniu Draculuary na cienkim drucie. To wszystko! Nasza pyszna świąteczna dekoracja stołu jest gotowa do podania! Smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mastyks - 393   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g
  • Krem maślany - 315   kcal/100g

Podobne przepisy