skład / składniki
metoda gotowania
przede wszystkim włóż jabłka do wrzącej wody na 5 minut. Podczas gotowania zajmij się sosem deserowym. Oddziel żółtka od białek i wymieszaj je z cukrem i whisky. Następnie podgrzej, aż będzie gorący w rondlu w łaźni wodnej. Upewnij się, że zawartość garnka nie gotuje się, aby żółtka się nie zsiadły i nie odparowały whisky.
gdy jabłka będą gotowe, wyciągnij je i woda. Z czerwonego jabłka usuń rdzeń, robiąc wgłębienie i nie łamiąc Skórki. Z zieleni usuń również rdzeń, obierz go i pokrój w kliny przypominające kliny mandarynki. Plasterki zielonego jabłka włożyć do otworu czerwonego jabłka, polać roztopionym masłem, dodać szczyptę cynamonu, goździków, cukru i miodu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz jabłka przez 10-15 minut. Gdy będą gotowe, polej je sosem i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Whisky - 220 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g