pieczeń wołowa w piekarniku

zawiń mięso w bułkę, a będziesz zaskoczony pięknem i prostotą potrawy! W kuchni ormiańskiej istnieje wiele przepisów na dania mięsne. Gotujemy z całych kawałków, z posiekanego mięsa, z ubitego. Ale ten przepis kulinarny nakazuje Gotowanie z mięsa "pobitego" delikatnymi kobiecymi uchwytami. Oznacza to, że jest ubity do tego stopnia, że kawałek mięsa zaczyna tracić swoje właściwości fizyczne i staje się czymś innym.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 17 g
tłuszcze 44 % 15 g
węglowodany 6 % 2 g
206 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

weź dobry kawałek wołowiny, oczyszczony z tłuszczu i ścięgien. I zaczynamy go bić, aż pojawi się przed nami jako masa ciasta. Następnie dodajemy do niego czarny pieprz i sól-i kontynuujemy bicie. Naoczni świadkowie twierdzą, że po uporczywym pobiciu mięso ostatecznie zamienia się w jednorodną lepką masę.
rozłóż powstałą masę na desce warstwą półtora do dwóch centymetrów. Na tej warstwie naprzemiennie układamy płaskie kawałki tłuszczu z ogona, ząbki czosnku i połówki jajek na twardo. Posyp wszystko solą i czerwonym pieprzem. Następnie ostrożnie przekręć go w rolkę i zawiąż nitką lub cienkim sznurkiem, aby się nie rozpadł.
nasmaruj patelnię z wysokimi ścianami i włóż do niej bułkę. Na wierzchu posmaruj go koncentratem pomidorowym.
aby bułka była równomiernie smażona, obracaj ją co piętnaście minut i polej bulionem.
pokrój gotową bułkę w plasterki i udekoruj dowolną zielenią, która jest pod ręką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Gruby brzuch - 897   kcal/100g

Podobne przepisy