pieczeń w piekarniku jest pyszna i prosta

z pewnością będzie częstym gościem na świątecznym stole!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 19 g
tłuszcze 34 % 11 g
węglowodany 6 % 2 g
183 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 2 h 30 min

oferuję ci stary przepis na rosyjską przekąskę mięsną. Jestem pewien, że ten pieczeń będzie częstym gościem na świątecznym stole.
pokrój wołowinę i wieprzowinę na cienkie kawałki o grubości około 1 cm, dobrze ubij, dopraw przyprawami do smaku. Drobno posiekaj czosnek i dokładnie potrzyj nim kotlety.
baraninę kroimy, solimy i dwukrotnie przepuszczamy przez maszynę do mięsa.

bij również kawałek boczku, dopraw przyprawami i zawiń w niego kiełbasę. Połóż tę rolkę na kotlecie jagnięcym i zawiń ją. Robimy to samo z wieprzowiną i wołowiną.
rozłóż gotową rolkę na folii lub torbie, zawiń ją, zawiąż nitką i włóż do lodówki na jeden dzień.
po dniu ugotuj bułkę w lekko osolonej wodzie przez 1 godzinę, ostudź i włóż na 2 godziny pod prasę. Aby to zrobić, na przykład na patelni możesz umieścić inną mniejszą patelnię bezpośrednio na rolce, na niej słoik z wodą.
podaję tę bułkę na stole z posiekanymi ziołami pokrojonymi na porcje.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy