skład / składniki
metoda gotowania
oferuję ci stary przepis na rosyjską przekąskę mięsną. Jestem pewien, że ten pieczeń będzie częstym gościem na świątecznym stole.
pokrój wołowinę i wieprzowinę na cienkie kawałki o grubości około 1 cm, dobrze ubij, dopraw przyprawami do smaku. Drobno posiekaj czosnek i dokładnie potrzyj nim kotlety.
baraninę kroimy, solimy i dwukrotnie przepuszczamy przez maszynę do mięsa.
bij również kawałek boczku, dopraw przyprawami i zawiń w niego kiełbasę. Połóż tę rolkę na kotlecie jagnięcym i zawiń ją. Robimy to samo z wieprzowiną i wołowiną.
rozłóż gotową rolkę na folii lub torbie, zawiń ją, zawiąż nitką i włóż do lodówki na jeden dzień.
po dniu ugotuj bułkę w lekko osolonej wodzie przez 1 godzinę, ostudź i włóż na 2 godziny pod prasę. Aby to zrobić, na przykład na patelni możesz umieścić inną mniejszą patelnię bezpośrednio na rolce, na niej słoik z wodą.
podaję tę bułkę na stole z posiekanymi ziołami pokrojonymi na porcje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g