skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować bułeczki z piasku, przygotowujemy niezbędne produkty.
Krok 2:
Wlej czterysta gramów mąki do głębokiej miski, a następnie wetrzyj w nią dwieście gramów mrożonego masła lub margaryny na grubej tarce.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj i zetrzyj mąkę z masłem na okruchy.
Krok 4:
Dodaj jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do miski.
Krok 5:
Wlej szczyptę soli i jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 7:
Oddziel białka od żółtek z dwóch jaj kurzych.
Krok 8:
Dodaj dwa żółtka do miski z mąką, a następnie włóż do niej dwieście gramów kwaśnej śmietany.
Krok 9:
Wlej pięćdziesiąt gramów cukru do wspólnej miski.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 11:
Rozłóż zagniecione ciasto na stole.
Krok 12:
Dokładnie zagnieść ciasto rękami i zebrać je w bryłę.
Krok 13:
Włóż ciasto do celofanowej torby i do lodówki na godzinę.
Krok 14:
W głębokiej misce z dwoma białkami wlej szczyptę soli.
Krok 15:
Ubij białka na lekkie szczyty i wlej sto gramów cukru do miski w trzech dawkach.
Krok 16:
Kontynuuj ubijanie wszystkich składników w misce do stabilnych szczytów i przygotuj bezę.
Krok 17:
Rozłóż ciasto po godzinie na posypanym mąką stole, a następnie ugniataj i zwiń w mące, a następnie podziel na cztery części.
Krok 18:
Ugniataj każdy kawałek ciasta na tortillę.
Krok 19:
Rozwałkuj wałkiem do dość cienkich ciast o grubości trzech milimetrów.
Krok 20:
Za pomocą ażurowego noża do ciasta kroimy ciasta na identyczne części.
Krok 21:
Na każdą część ciasta rozłóż wymaganą ilość przygotowanej bezy i wyrównaj szpatułką.
Krok 22:
Nie naciskając mocno, delikatnie zwiń go w rolkę.
Krok 23:
Układamy bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zgodnie z naszym przepisem dwie blachy do pieczenia bajgli) i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do dwustu dwudziestu stopni.
Krok 24:
Po piętnastu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i układamy ugotowane bajgle na talerzach.
Krok 25:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
bułeczki z piasku na kwaśnej śmietanie-słodkie wypieki na herbatę w pośpiechu, prosty przepis! Najdelikatniejszy przysmak na niezapomnianą przyjemność! Kiedy chcesz coś szczególnie smacznego na herbatę, radzę przygotować takie bajgle. Są super delikatne i tak aromatyczne, że można je natychmiast zjeść. To ciasto na herbatę to prawdziwy cud! Tak smaczne i bardzo je kochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Najważniejsze jest prawidłowe wykonanie ciasta na bajgle. Wielokrotnie testowałem ten udany przepis na bajgle, który polecam wszystkim. Bajgle przepis-ratunek. Nigdzie nie kupisz takich piaskowych bajgli! To ciasto jest rozkoszą!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g