bułeczki piaskowe z nadzieniem białkowym

dzieci i dorośli uwielbiają te słodkie wypieki! Wspaniały przepis na szybkie przygotowanie delikatnych wypieków na niezapomnianą przyjemność, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 31 % 21 g
węglowodany 60 % 41 g
370 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować bułeczki z piasku, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej czterysta gramów mąki do głębokiej miski, a następnie wetrzyj w nią dwieście gramów mrożonego masła lub margaryny na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj i zetrzyj mąkę z masłem na okruchy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej szczyptę soli i jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Oddziel białka od żółtek z dwóch jaj kurzych.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj dwa żółtka do miski z mąką, a następnie włóż do niej dwieście gramów kwaśnej śmietany.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej pięćdziesiąt gramów cukru do wspólnej miski.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż zagniecione ciasto na stole.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dokładnie zagnieść ciasto rękami i zebrać je w bryłę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż ciasto do celofanowej torby i do lodówki na godzinę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    W głębokiej misce z dwoma białkami wlej szczyptę soli.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ubij białka na lekkie szczyty i wlej sto gramów cukru do miski w trzech dawkach.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Kontynuuj ubijanie wszystkich składników w misce do stabilnych szczytów i przygotuj bezę.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż ciasto po godzinie na posypanym mąką stole, a następnie ugniataj i zwiń w mące, a następnie podziel na cztery części.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ugniataj każdy kawałek ciasta na tortillę.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozwałkuj wałkiem do dość cienkich ciast o grubości trzech milimetrów.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Za pomocą ażurowego noża do ciasta kroimy ciasta na identyczne części.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Na każdą część ciasta rozłóż wymaganą ilość przygotowanej bezy i wyrównaj szpatułką.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Nie naciskając mocno, delikatnie zwiń go w rolkę.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Układamy bułki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (zgodnie z naszym przepisem dwie blachy do pieczenia bajgli) i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do dwustu dwudziestu stopni.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Po piętnastu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i układamy ugotowane bajgle na talerzach.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

bułeczki z piasku na kwaśnej śmietanie-słodkie wypieki na herbatę w pośpiechu, prosty przepis! Najdelikatniejszy przysmak na niezapomnianą przyjemność! Kiedy chcesz coś szczególnie smacznego na herbatę, radzę przygotować takie bajgle. Są super delikatne i tak aromatyczne, że można je natychmiast zjeść. To ciasto na herbatę to prawdziwy cud! Tak smaczne i bardzo je kochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Najważniejsze jest prawidłowe wykonanie ciasta na bajgle. Wielokrotnie testowałem ten udany przepis na bajgle, który polecam wszystkim. Bajgle przepis-ratunek. Nigdzie nie kupisz takich piaskowych bajgli! To ciasto jest rozkoszą!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal / 100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal / 100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy