skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować ciasta bezowe, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznych ciastek bezowych z bezy białkowej z cukrem pudrem.
Krok 2:
Aby zrobić klasyczne ciasta bezowe, weź czystą i suchą głęboką miskę, a następnie oddziel białko od żółtka z dwóch jaj kurzych i włóż białko do miski, dodaj szczyptę soli, a następnie weź mikser i ubij białka na niskich obrotach, aż będą lekko spienione.
Krok 3:
Umieść sto gramów cukru pudru w misce z masą białkową w dwóch do trzech dawkach.
Krok 4:
Wymieszaj masę białkową z cukrem pudrem w misce na niskich obrotach miksera.
Krok 5:
Po zakończeniu dodawania cukru pudru do miski z masą białkową ubij ją na lekko zwiększonych obrotach miksera przez trzy minuty, a następnie stopniowo dodawaj obroty miksera i kontynuuj ubijanie wszystkich składników w misce, aż uzyskasz stabilną i gęstą masę białkową.
Krok 6:
Dodaj szczyptę kwasu cytrynowego do miski z masą białkową, którą można zastąpić pół łyżeczki soku z cytryny i ponownie dobrze ubij wszystkie składniki mikserem.
Krok 7:
Weź worek do szprycowania z dyszą i włóż do niego przygotowaną masę białkową, do której w razie potrzeby możesz wstępnie dodać do smaku zmielony orzech, czekoladę lub suszone jagody.
Krok 8:
Weź blachę do pieczenia i przykryj ją pergaminem, a następnie wyciśnij na nią masę białkową z torby cukierniczej i uformuj średniej wielkości ciasto bezowe, które w razie potrzeby można wykonać różnymi kolorami za pomocą barwników spożywczych.
Krok 9:
Umieść blachę do pieczenia z bezą na średnim poziomie rozgrzanym do stu stopni piekarnika, a następnie zmniejsz stopień piekarnika do dziewięćdziesięciu i piecz ciasto przez godzinę, ale w żadnym wypadku nie otwieraj piekarnika podczas gotowania, a następnie pozostaw w wyłączonym piekarniku na dwadzieścia minut, po czym wyjmij blachę do pieczenia z przygotowanymi ciastami bezowymi z piekarnika i rozłóż je na talerzu.
Krok 10:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i dość szybki przepis na ciasto bezowe z bezy białkowej z cukrem pudrem! Pamiętaj, aby przygotować pyszny deser według naszego przepisu i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem domowych ciast na herbatę! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g