skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak łatwo i szybko przygotować pachnące "ciasto miodowe" z delikatną śmietaną, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania domowych wypieków z idealnego ciasta ze śmietaną.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź rondel, w którym następnie rozłóż sto gramów miodu i umieść go na kuchence, a następnie mieszając, zagotuj miód na średniej temperaturze pieca i podgrzej go przez minutę.
Krok 3:
Wyjmij patelnię z pieca, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę sody oczyszczonej i wymieszaj.
Krok 4:
Ponownie umieść patelnię na kuchence, a następnie stale mieszaj i przygotuj mieszankę miodu w niskiej temperaturze pieca.
Krok 5:
Wyjmij patelnię z pieca i włóż do niej sto dwadzieścia gramów masła.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki na patelni, aż uzyskasz gładką mieszankę miodu i pozwól jej ostygnąć przez chwilę.
Krok 7:
Rozbij cztery jaja kurze do obszernej miski, a następnie wlej do niej szczyptę soli i ubij mikserem, aż będzie gładka.
Krok 8:
Wlej sto dwadzieścia gramów cukru do miski z mieszanką jajeczną w dwóch dawkach i wymieszaj.
Krok 9:
Kontynuuj ubijanie wszystkich składników w misce mikserem, aż powstanie puszysta biała masa.
Krok 10:
Rozłóż dwie łyżki masy jajecznej z cukrem na patelni z mieszanką miodu i wymieszaj, a następnie wlej przygotowaną mieszaninę cienkim strumieniem do obszernej miski z masą jajeczną i delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, zachowując blask.
Krok 11:
Weź drobne sito i przesiej je częściami do miski z płynną podstawą dwieście dwadzieścia gramów mąki pszennej najwyższej jakości, a następnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 12:
Kontynuuj mieszanie wszystkich składników w misce, aż uzyskasz jednorodne ciasto o wymaganej konsystencji.
Krok 13:
Rozłóż papier do pieczenia na dwóch blachach do pieczenia i narysuj na nich koła o średnicy osiemnastu centymetrów, a następnie rozłóż na nich dwie łyżki ciasta i rozprowadź równomiernie.
Krok 14:
Wyślij blachy do pieczenia do piekarnika nagrzanego do stu sześćdziesięciu stopni i piecz ciasta przez pięć minut, po czym upiecz pozostałe ciasta w ten sam sposób, co daje w sumie dwanaście.
Krok 15:
Zaczynamy przygotowywać śmietanę i wkładamy pięćset gramów 25% kwaśnej śmietany o temperaturze pokojowej do głębokiej miski, po czym wlewamy do niej dwie łyżki cukru pudru i ubijamy mikserem przez trzy minuty, aż będzie gładka.
Krok 16:
Weź odpowiednią formę i umieść ją taśmą octanową, a następnie ułóż w niej na przemian dziesięć ciast, które naprzemiennie z równomierną warstwą kremu, a następnie włóż zebrane ciasto do lodówki na godzinę.
Krok 17:
Zmiel dwa ciasta na okruchy za pomocą blendera, a jeśli nie, to na drobnej tarce.
Krok 18:
Po upływie czasu uwolnij ciasto z formy,a następnie nałóż na wierzch i boki ciasto równomierną warstwą śmietany.
Krok 19:
Rozłóż okruchy na wierzchu i bokach ciasta równomierną warstwą, a następnie włóż przygotowane ciasto do dalszej impregnacji ciast do lodówki.
Krok 20:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na pachnące domowe ciasto miodowe z delikatną śmietaną! Pamiętaj, aby przygotować "ciasto miodowe" zgodnie z naszym szybkim i wielokrotnie sprawdzonym przepisem z idealnego ciasta bez wałkowania ciast i traktować swoich bliskich z bliskimi! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g