filet z kurczaka pieczony z mrożonymi warzywami i serem

dość szybkie danie z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie niedrogiego, obfitego dania z pokrojonej na kawałki piersi z kurczaka i pieczonej z mieszanką warzywną i pomidorami z serem, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 10 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 11 % 2 g
109 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować obfite danie z pokrojonej na kawałki piersi z kurczaka i zapiekane z mieszanką warzyw i pomidorami z serem, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania niedrogiego domowego dania w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zacznij przygotowywać sos do sosu i weź głęboką miskę, a następnie rozbij do niej dwa jaja kurze, wlej pół łyżeczki soli i dobrze rozbijając nici białkowe, wymieszaj jajka trzepaczką, aż będą gładkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż pół łyżeczki gotowej nie pikantnej musztardy do miski z mieszanką jajeczną i dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej do miski z masą jajeczną i musztardą jedną łyżeczkę papryki, pół łyżeczki chmielu-suneli, pół łyżeczki mieszanki zmielonej czarnej z czerwoną papryką i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włóż dwieście gramów 15% kwaśnej śmietany do miski z masą jajeczną i przyprawami i ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej jedną łyżkę suszonych domowych warzyw składających się z koperku, bazylii i pietruszki do wspólnej miski, a następnie ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i sos do dania jest gotowy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój na małe, dowolne kawałki pięćset gramów fileta z kurczaka, a następnie weź kształt o odpowiedniej średnicy i ułóż w nim równomiernie pokrojone kawałki kurczaka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wstępnie włóż pięćset gramów mrożonej mieszanki warzywnej do miski objętościowej i rozmroź ją na dolnej półce lodówki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż rozmrożoną mieszankę warzywną składającą się z zielonego groszku, fasoli, papryki, marchwi i brokułów w formie na wierzchu kawałków kurczaka i rozprowadź równomiernie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej wcześniej przygotowany sos do formy z kawałkami fileta z kurczaka i warzywami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pokrój dwa średnie pomidory w cienkie pierścienie, a następnie włóż je do formy i rozprowadź równomiernie, a następnie włóż formę do piekarnika rozgrzanego do dwustu stopni i piecz naczynie przez trzydzieści do trzydziestu pięciu minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Po upływie czasu wyjmij formę z piekarnika, a następnie weź drobną tarkę i zetrzyj sto gramów rosyjskiego sera, który następnie rozprowadź równomiernie w formie i włóż do wyłączonego piekarnika na kolejne pięć minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Po upływie czasu wyjmij formę z przygotowanym naczyniem z piekarnika.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Ugotowane danie z piersi kurczaka z mieszanką warzyw i pomidorami i serem ułóż na porcjach i podawaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na dość szybkie i proste przygotowanie niedrogiego, satysfakcjonującego i smacznego dania z soczystych, delikatnych kawałków fileta z kurczaka z mieszanką warzyw, pomidorów i sera pieczonego w piekarniku! Pierś z kurczaka pieczona w domowym piekarniku wraz z mieszanką warzyw z zielonego groszku, fasoli, papryki, marchwi, brokułów z pomidorami i serem z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Musztarda gotowa - 418   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mrożone warzywa - 50   kcal/100g

Podobne przepisy