skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować obfite danie z pokrojonej na kawałki piersi z kurczaka i zapiekane z mieszanką warzyw i pomidorami z serem, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania niedrogiego domowego dania w piekarniku.
Krok 2:
Zacznij przygotowywać sos do sosu i weź głęboką miskę, a następnie rozbij do niej dwa jaja kurze, wlej pół łyżeczki soli i dobrze rozbijając nici białkowe, wymieszaj jajka trzepaczką, aż będą gładkie.
Krok 3:
Włóż pół łyżeczki gotowej nie pikantnej musztardy do miski z mieszanką jajeczną i dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Wlej do miski z masą jajeczną i musztardą jedną łyżeczkę papryki, pół łyżeczki chmielu-suneli, pół łyżeczki mieszanki zmielonej czarnej z czerwoną papryką i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 5:
Włóż dwieście gramów 15% kwaśnej śmietany do miski z masą jajeczną i przyprawami i ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 6:
Wlej jedną łyżkę suszonych domowych warzyw składających się z koperku, bazylii i pietruszki do wspólnej miski, a następnie ponownie dobrze wymieszaj wszystkie składniki i sos do dania jest gotowy.
Krok 7:
Pokrój na małe, dowolne kawałki pięćset gramów fileta z kurczaka, a następnie weź kształt o odpowiedniej średnicy i ułóż w nim równomiernie pokrojone kawałki kurczaka.
Krok 8:
Wstępnie włóż pięćset gramów mrożonej mieszanki warzywnej do miski objętościowej i rozmroź ją na dolnej półce lodówki.
Krok 9:
Rozłóż rozmrożoną mieszankę warzywną składającą się z zielonego groszku, fasoli, papryki, marchwi i brokułów w formie na wierzchu kawałków kurczaka i rozprowadź równomiernie.
Krok 10:
Wlej wcześniej przygotowany sos do formy z kawałkami fileta z kurczaka i warzywami.
Krok 11:
Pokrój dwa średnie pomidory w cienkie pierścienie, a następnie włóż je do formy i rozprowadź równomiernie, a następnie włóż formę do piekarnika rozgrzanego do dwustu stopni i piecz naczynie przez trzydzieści do trzydziestu pięciu minut.
Krok 12:
Po upływie czasu wyjmij formę z piekarnika, a następnie weź drobną tarkę i zetrzyj sto gramów rosyjskiego sera, który następnie rozprowadź równomiernie w formie i włóż do wyłączonego piekarnika na kolejne pięć minut.
Krok 13:
Po upływie czasu wyjmij formę z przygotowanym naczyniem z piekarnika.
Krok 14:
Ugotowane danie z piersi kurczaka z mieszanką warzyw i pomidorami i serem ułóż na porcjach i podawaj.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na dość szybkie i proste przygotowanie niedrogiego, satysfakcjonującego i smacznego dania z soczystych, delikatnych kawałków fileta z kurczaka z mieszanką warzyw, pomidorów i sera pieczonego w piekarniku! Pierś z kurczaka pieczona w domowym piekarniku wraz z mieszanką warzyw z zielonego groszku, fasoli, papryki, marchwi, brokułów z pomidorami i serem z pewnością spodoba się wielu wspaniałym smakom! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mrożone warzywa - 50 kcal/100g