skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto luzem na maśle z twarogiem? Lepiej jest wziąć naturalny rustykalny twaróg, jest nie tylko zdrowszy i smaczniejszy, ale także lepszy w pracy. Ale każdy inny dostępny zrobi, przygotowanie tego ciasta to świetny sposób na dodanie resztek na wpół zjedzonego twarogu. Składniki-masło i jaja kurze należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby miały temperaturę pokojową.
Krok 2:
Zmiękczone masło (jeśli nie zdążyłeś go wcześniej wyjąć z lodówki, możesz go lekko stopić w kuchence mikrofalowej) włóż do głębokiej miski, pokrój nożem w małe kostki. Dodaj cukier i dodaj przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Krok 3:
Rozetrzyj ciasto rękami na okruchy. Ciasto kruche powinno być dość wilgotne w dotyku.
Krok 4:
Włóż twaróg do miski. Dodaj cukier. Wbij jajko kurze. Jeśli twaróg jest zbyt suchy, możesz wlać kilka łyżek mleka, co ułatwi jego przekształcenie w jednorodną masę.
Krok 5:
Aby uzyskać lepszy smak i wspaniały aromat, dodaj szczyptę waniliny. Za pomocą blendera wcieramy określone składniki w masę twarogową o jednolitej konsystencji.
Krok 6:
Rozłóż część ciasta na wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia. Wykonujemy małe boki, aby nadzienie nie wypływało poza ciasto.
Krok 7:
Rozłóż masę twarogową na wierzchu.
Krok 8:
Posyp resztkami okruchów piasku. Piekarnik rozgrzewa się do 180 stopni. Wysyłamy formę z półfabrykatem ciasta do piekarnika. Piec około 30 minut. Ale musisz skupić się na pracy piekarnika, czas gotowości zależy również od objętości formy i ilości składników. Ciasto powinno być lekko zrumienione Na zewnątrz i dobrze upieczone w środku.
Krok 9:
Wyjmij ciasto z piekarnika, pozwól mu trochę ostygnąć w formie i rozłóż na talerzu. Podajemy do stołu z mlekiem, herbatą lub kawą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g