ciasto luzem na maśle z twarogiem

Szybkie słodkie ciasto na herbatę z nadzieniem twarogowym! Nie każdy lubi twaróg w czystej postaci, ale wiele osób lubi wypieki z twarogiem. Ciasto luzem na maśle z twarogiem z delikatnym umiarkowanie słodkim nadzieniem twarogowym podbije serca wszystkich słodyczy. Jednocześnie nie ma trudności z przygotowaniem tego wypieku, poradzi sobie nawet początkująca gospodyni domowa. Przepis na to ciasto spodoba się również gospodyniom domowym, które nie lubią długo bawić się w kuchni i które są zawsze zajęte i ograniczone w czasie gotowania. Składniki są proste i niedrogie.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 10 g
tłuszcze 27 % 17 g
węglowodany 56 % 35 g
332 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto luzem na maśle z twarogiem? Lepiej jest wziąć naturalny rustykalny twaróg, jest nie tylko zdrowszy i smaczniejszy, ale także lepszy w pracy. Ale każdy inny dostępny zrobi, przygotowanie tego ciasta to świetny sposób na dodanie resztek na wpół zjedzonego twarogu. Składniki-masło i jaja kurze należy wcześniej wyjąć z lodówki, aby miały temperaturę pokojową.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zmiękczone masło (jeśli nie zdążyłeś go wcześniej wyjąć z lodówki, możesz go lekko stopić w kuchence mikrofalowej) włóż do głębokiej miski, pokrój nożem w małe kostki. Dodaj cukier i dodaj przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozetrzyj ciasto rękami na okruchy. Ciasto kruche powinno być dość wilgotne w dotyku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż twaróg do miski. Dodaj cukier. Wbij jajko kurze. Jeśli twaróg jest zbyt suchy, możesz wlać kilka łyżek mleka, co ułatwi jego przekształcenie w jednorodną masę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby uzyskać lepszy smak i wspaniały aromat, dodaj szczyptę waniliny. Za pomocą blendera wcieramy określone składniki w masę twarogową o jednolitej konsystencji.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż część ciasta na wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia. Wykonujemy małe boki, aby nadzienie nie wypływało poza ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż masę twarogową na wierzchu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp resztkami okruchów piasku. Piekarnik rozgrzewa się do 180 stopni. Wysyłamy formę z półfabrykatem ciasta do piekarnika. Piec około 30 minut. Ale musisz skupić się na pracy piekarnika, czas gotowości zależy również od objętości formy i ilości składników. Ciasto powinno być lekko zrumienione Na zewnątrz i dobrze upieczone w środku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij ciasto z piekarnika, pozwól mu trochę ostygnąć w formie i rozłóż na talerzu. Podajemy do stołu z mlekiem, herbatą lub kawą. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy