skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak łatwo i szybko przygotować delikatny i puszysty biszkopt na ciasto bez dodatku sody i proszku do pieczenia, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania ciasta powietrznego i pieczenia herbatników na ciastach do domowego ciasta.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź obszerną miskę i rozbij do niej pięć dużych jaj kurzych, a następnie dodaj do niej szczyptę soli.
Krok 3:
Dobrze ubij jajka kurze w misce mikserem, aż będą puszyste.
Krok 4:
Wlej sto pięćdziesiąt gramów cukru do miski z masą jajeczną w dwóch dawkach i kontynuuj ubijanie wszystkich składników mikserem.
Krok 5:
Wlej jedną łyżeczkę cukru waniliowego do wspólnej miski i kontynuuj ubijanie wszystkich składników mikserem, aż powstanie puszysta biała masa.
Krok 6:
Wizualnie podziel powstałą mieszankę jajeczną na dwie części i umieść jedną z nich w głębokiej misce.
Krok 7:
Weź drobne sito i przesiej do miski z masą jajeczną sto dwadzieścia gramów mąki pszennej najwyższej jakości, łącząc ją z czterdziestoma gramami skrobi kukurydzianej.
Krok 8:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż powstanie gęste i gładkie błyszczące ciasto.
Krok 9:
Dodaj trochę masy jajecznej do miski z gęstym ciastem i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj i rozcieńcz gęstą bazę w misce, aż uzyskasz gładkie ciasto o wymaganej konsystencji.
Krok 11:
Weź odpowiednią formę i przykryj spód bokami papierem do pieczenia, a następnie wlej do niej przygotowane ciasto.
Krok 12:
Kilkakrotnie gwałtownymi ruchami obróć formę rękami, aby równomiernie rozprowadzić ciasto i odstaw na pięć minut, a następnie wyślij formę do piekarnika nagrzanego do stu sześćdziesięciu stopni i piecz herbatniki przez czterdzieści pięć do pięćdziesięciu minut, zależy to od wielkości formy i mocy piekarnika, a następnie pozostaw herbatniki na dziesięć minut w wyłączonym piekarniku.
Krok 13:
Po upływie czasu wyjmij biszkopt z piekarnika i uwolnij go z formy i papieru do pieczenia.
Krok 14:
Rozłóż ugotowany biszkopt powietrzny na talerzu i pozwól mu ostygnąć przez chwilę, po czym możesz go pokroić na ciasta.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na zrobienie bujnego biszkoptu na ciasto, który zawsze okazuje się idealny! Pamiętaj, aby przygotować zwiewne ciasto i upiec biszkopt na ciastach według naszego przepisu, którego smak zostanie zapamiętany na zawsze! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g