skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić domowe pierogi z wysokiej jakości i giętkiego ciasta parzonego z mieszanym mięsem mielonym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania świątecznego dania z pierogów z grzybami w piekarniku na obiad lub lunch.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów wrzącej wody do dużej miski, a następnie wlej do niej dwie trzecie łyżeczki soli, dodaj dwie łyżki oleju roślinnego i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3:
Weź drobne sito i przesiaj do głębokiej miski czterysta pięćdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości, którą następnie w dwóch krokach wlej do miski z wrzącą wodą i dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Rozbij jedno jajko kurze do wspólnej miski.
Krok 5:
Wlej pozostałą mąkę do miski i kontynuuj wyrabianie ciasta.
Krok 6:
Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami, aż uzyskasz odpowiednią gładką konsystencję.
Krok 7:
Zbierz ugniatane ciasto i włóż je na trzydzieści minut do celofanowej torby.
Krok 8:
Weź drobną tarkę i wetrzyj w głęboki talerz dwie główki cebuli i dwa ząbki czosnku.
Krok 9:
Weź głęboką miskę i włóż do niej pięćset gramów mieszanego mięsa mielonego, a następnie dodaj do miski startą cebulę z czosnkiem, dodaj sól do smaku i mieszankę czarnej i czerwonej papryki.
Krok 10:
Wlej około siedemdziesięciu mililitrów przegotowanej wody do miski z mięsem mielonym i wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie, a następnie pozwól ugotowanemu mielonemu zaparzyć przez dwadzieścia minut.
Krok 11:
Posyp trochę mąki pszennej najwyższej jakości na stole i rozłóż ciasto, które następnie rozwałkuj na cienką tortillę o grubości dwóch milimetrów.
Krok 12:
Weź formę o odpowiedniej średnicy i wytnij puste miejsca z ciasta.
Krok 13:
Umieść wymaganą ilość mięsa mielonego na środku każdego przedmiotu obrabianego i uformuj pierogi, które następnie uformuj i rozłóż na blasze do pieczenia.
Krok 14:
Rozpocznij gotowanie pierogów w stylu ogólnym i wlej półtora litra wody do rondla umieszczonego na kuchence, którą następnie zagotuj, a następnie włóż dwieście pięćdziesiąt gramów pieczarek do rondla, dodaj sól, liść laurowy, czarny pieprz do smaku i gotuj przez pięć minut.
Krok 15:
Umieść wymaganą ilość pierogów na patelni z grzybami i gotuj je na wysokiej temperaturze pieca, aż się wynurzą.
Krok 16:
Rozłóż pierogi z grzybami na blasze do pieczenia lub odpowiedniej patelni, dodaj masło do smaku, zalej bulionem i włóż do piekarnika nagrzanego do dwustu pięćdziesięciu stopni na dziesięć minut.
Krok 17:
Po upływie czasu wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i ułóż ugotowane pierogi z grzybami po generale na porcjowanych talerzach.
Krok 18:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na robienie domowych pierogów syberyjskich w stylu generała z idealnego ciasta parzonego z soczystym nadzieniem z mieszanego mięsa mielonego! Świąteczne pierogi według naszego przepisu powinny być gotowane w bogatym i pachnącym bulionie grzybowym i pieczone w piekarniku! Pamiętaj, aby przygotować oryginalne danie do podania na rodzinny obiad lub lunch, który zostanie zapamiętany na zawsze ze względu na swój niepowtarzalny smak! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g