ciasto twarogowo-kruche ze śliwkami

szybki deser, aby pomóc młodym gospodyniom! Bardzo prosty przepis na przygotowanie słodkiego ciasta kruchego z twarogiem i dodatkiem śliwek, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 5 g
tłuszcze 28 % 11 g
węglowodany 60 % 24 g
211 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować pyszne ciasto twarogowe ze śliwkami na kruchym cieście, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania deseru twarogowego w domu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby zrobić leniwe ciasto kruche, weź drobne sito i przesiej dwieście pięćdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości do miski objętościowej, a następnie wlej do niej pięćdziesiąt gramów cukru, jedną piątą łyżeczki soli, jedną łyżeczkę proszku do pieczenia i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki w misce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż sto pięćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do miski z suchymi składnikami.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj i zmiel wszystkie składniki w misce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Aby przygotować nadzienie, weź głęboką miskę i włóż do niej dwieście pięćdziesiąt gramów świeżego twarogu, a następnie wlej do niej siedemdziesiąt gramów cukru i jedną łyżeczkę cukru waniliowego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozbij jedno jajko kurze do wspólnej miski, a następnie weź blender i zmiel wszystkie składniki na gładką masę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź dzieloną formę o odpowiednim rozmiarze, a następnie posmaruj ją niewielką ilością masła i przykryj pergaminem, a następnie włóż do niej połowę wcześniej przygotowanego ciasta kruchego i lekko go równomiernie dociśnij.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż ugotowaną masę twarogową w formie w następnej warstwie i równomiernie rozprowadź.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przeciąć dwadzieścia małych śliwek na pół i równomiernie ułożyć je w formie na wierzchu warstwy twarogu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wylej pozostałe ciasto kruche na wierzch odpływu i rozprowadź je równomiernie, po czym wyślij formę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni i piecz ciasto przez trzydzieści pięć do czterdziestu minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Po upływie czasu wyjmij przygotowane ciasto z piekarnika i uwolnij je z formy, a następnie pokrój na porcje, które następnie podawaj.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki przepis na idealne ciasto twarogowe z kruchego ciasta z dodatkiem śliwek! Łatwe w przygotowaniu i rozpływające się w ustach ciasto twarogowo-śliwkowe będzie o wiele smaczniejsze niż każde ciasto! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śliwka - 42   kcal/100g
  • Śliwka świeżo mrożona - 52   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy