skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować pyszne ciasto twarogowe ze śliwkami na kruchym cieście, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania deseru twarogowego w domu.
Krok 2:
Aby zrobić leniwe ciasto kruche, weź drobne sito i przesiej dwieście pięćdziesiąt gramów mąki pszennej najwyższej jakości do miski objętościowej, a następnie wlej do niej pięćdziesiąt gramów cukru, jedną piątą łyżeczki soli, jedną łyżeczkę proszku do pieczenia i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki w misce.
Krok 3:
Włóż sto pięćdziesiąt gramów zmiękczonego masła do miski z suchymi składnikami.
Krok 4:
Wymieszaj i zmiel wszystkie składniki w misce.
Krok 5:
Aby przygotować nadzienie, weź głęboką miskę i włóż do niej dwieście pięćdziesiąt gramów świeżego twarogu, a następnie wlej do niej siedemdziesiąt gramów cukru i jedną łyżeczkę cukru waniliowego.
Krok 6:
Rozbij jedno jajko kurze do wspólnej miski, a następnie weź blender i zmiel wszystkie składniki na gładką masę.
Krok 7:
Weź dzieloną formę o odpowiednim rozmiarze, a następnie posmaruj ją niewielką ilością masła i przykryj pergaminem, a następnie włóż do niej połowę wcześniej przygotowanego ciasta kruchego i lekko go równomiernie dociśnij.
Krok 8:
Ułóż ugotowaną masę twarogową w formie w następnej warstwie i równomiernie rozprowadź.
Krok 9:
Przeciąć dwadzieścia małych śliwek na pół i równomiernie ułożyć je w formie na wierzchu warstwy twarogu.
Krok 10:
Wylej pozostałe ciasto kruche na wierzch odpływu i rozprowadź je równomiernie, po czym wyślij formę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni i piecz ciasto przez trzydzieści pięć do czterdziestu minut.
Krok 11:
Po upływie czasu wyjmij przygotowane ciasto z piekarnika i uwolnij je z formy, a następnie pokrój na porcje, które następnie podawaj.
Krok 12:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki przepis na idealne ciasto twarogowe z kruchego ciasta z dodatkiem śliwek! Łatwe w przygotowaniu i rozpływające się w ustach ciasto twarogowo-śliwkowe będzie o wiele smaczniejsze niż każde ciasto! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g