skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu ugotować delikatne i soczyste mięso wieprzowe w marynacie nadziewane cebulą z pomidorami w liściach kapusty pieczonej w folii, która z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania świątecznego dania w piekarniku.
Krok 2:
Aby przygotować marynatę, weź prasę do czosnku i przełóż przez nią trzy ząbki czosnku do miski, a następnie wlej do niej jedną łyżkę deserową soli, pół łyżeczki mieszanki mielonej papryki, pół łyżeczki chmielu-suneli i jedną trzecią łyżeczki mielonej kolendry.
Krok 3:
Wlej jedną łyżeczkę papryki do wspólnej miski i wlej do niej pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego.
Krok 4:
Dodaj dwie łyżki suszonej pietruszki, koperku, bazylii do miski, a następnie wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie i marynata będzie gotowa.
Krok 5:
Pokrój dwa kilogramy szyi wieprzowej warstwami o grubości półtora centymetra, nie przecinając jej do końca.
Krok 6:
Rozłóż pół łyżeczki przygotowanej marynaty między warstwami pokrojonego mięsa i dobrze potrzyj ręką, a następnie pozwól mięsu namoczyć się w przyprawach przez około godzinę.
Krok 7:
Weź głęboką miskę i włóż do niej dwieście gramów gotowanego ryżu, a następnie około trzydziestu gramów drobno startego parmezanu i dobrze wymieszaj ser z ryżem.
Krok 8:
Weź blachę do pieczenia i przykryj ją folią, a następnie rozłóż trzy liście kapusty na folii i połóż na nich mięso.
Krok 9:
Rozłóż jedną łyżkę gotowanego nadzienia ryżowo-serowego między warstwami mięsa i równomiernie rozprowadź.
Krok 10:
Przykryj nadzienie z ryżu i sera warstwą mięsa i ułóż na nim cienko pokrojone krążki cebuli z dwoma plasterkami posiekanego pomidora.
Krok 11:
Na przemian układaj nadzienie ryżowe z serem między warstwami mięsa, naprzemiennie z nadzieniem cebulowym z pomidorami i przykryj mięso świechem trzema liśćmi kapusty.
Krok 12:
Szczelnie zamknij mięso nadziewane folią i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu stopni na osiemdziesiąt minut, po czym otwórz folię i usuń liście kapusty, a następnie kontynuuj pieczenie mięsa przez trzydzieści minut, aż utworzy się skorupa i pięć minut przed gotowaniem posyp go dwudziestoma gramami startego parmezanu.
Krok 13:
Po upływie czasu rozłóż ugotowane mięso na desce do krojenia i pokrój na porcje.
Krok 14:
Rozłóż pokrojone na kawałki mięso na talerzach i podawaj na świątecznym stole.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty przepis na gotowanie wieprzowiny pieczonej w folii z nadzieniem w liściach kapusty! Pamiętaj, aby ugotować wieprzowinę w liściach kapusty pieczonej w zwykłym piekarniku według wielokrotnie sprawdzonej receptury i będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem godnym świątecznego stołu! Prawidłowo przygotowane danie z mięsa wieprzowego w marynacie z nadzieniem ryżowym z serem i pomidorami z cebulą w kapuście zawsze okazuje się niezrównanie delikatne, niesamowicie pachnące i niesamowicie soczyste! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g