skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto francuskie Napoleon z kremem śmietanowo-bananowym, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania klasycznego ciasta na każde rodzinne wakacje.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto, weź drobne sito i przesiej pięćset gramów mąki pszennej najwyższej jakości do dużej miski, a następnie wlej jedną czwartą łyżeczki soli, dwie łyżeczki proszku do pieczenia do miski i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki.
Krok 3:
Włóż dwieście pięćdziesiąt gramów margaryny do pieczenia pokrojonej na kawałki do miski z mąką, którą w razie potrzeby można zastąpić masłem.
Krok 4:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i zmiel rękami, aż będą kruche.
Krok 5:
Włóż dwieście osiemdziesiąt gramów kwaśnej śmietany do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 6:
Zbierz ciasto w misce w grudkę, a następnie włóż do celofanowej torebki i wstaw do lodówki na trzydzieści minut.
Krok 7:
Aby przygotować krem, umieść rondel na kuchence i wlej do niego trzysta mililitrów mleka i podgrzej, a następnie wlej trzy łyżki kaszy manny do rondla z gorącym mlekiem, dodaj jedną łyżeczkę cukru, a następnie wymieszaj wszystkie składniki i ugotuj kaszę mannę w temperaturze pieca Powyżej średniej.
Krok 8:
Aby przygotować krem, włóż trzysta gramów masła do głębokiej miski i ubij mikserem na biały kolor, a następnie dodaj do miski strużką czterysta gramów skondensowanego mleka i kontynuuj ubijanie, aż uzyskasz puszystą, jednorodną śmietanę.
Krok 9:
Aby przygotować drugi rodzaj kremu, weź grubą tarkę i zetrzyj trzy obrane banany, a następnie włóż starte banany do rondla ze schłodzoną kaszą manną i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 10:
Posyp stół odrobiną mąki pszennej Premium i rozłóż ciasto, które następnie ugniataj.
Krok 11:
Podziel ciasto na osiem mniej więcej identycznych części i zwiń je w koloboki.
Krok 12:
Posyp stół odrobiną mąki pszennej i naprzemiennie ugniataj każdą bułkę, a następnie rozwałkuj ją na cienkie ciasto o grubości około dwóch milimetrów.
Krok 13:
Za pomocą pokrywki z patelni Wytnij obrabiany przedmiot o wymaganym rozmiarze z ciasta i nakłuj go widelcem.
Krok 14:
Rozłóż przedmiot na blasze wyłożonej pergaminem, a następnie wyślij go do piekarnika nagrzanego do dwustu pięćdziesięciu stopni i piecz ciasto przez pięć do sześciu minut, aż będzie złote.
Krok 15:
Zacznij zbierać ciasto i przymocuj pierwsze ciasto niewielką ilością kremu na odpowiednim talerzu, a następnie rozłóż na nim trzy łyżki kremu bananowego i rozprowadź równomiernie, a następnie przykryj kolejnym ciastem na wierzchu i lekko dociśnij.
Krok 16:
Rozłóż trzy łyżki kremu na cieście i rozprowadź równomiernie, a następnie rozłóż następne ciasto na wierzchu i lekko dociśnij, a następnie naprzemiennie warstwy kremu Kontynuuj zbieranie ciasta.
Krok 17:
Nałóż krem na wierzch i boki ciasta, a następnie rozprowadź go równomierną warstwą.
Krok 18:
Z resztek ciasta upiec dużą tostową tortillę i zmiażdżyć ją na miękisz, a następnie nałożyć okruchy równomierną warstwą na wierzch i boki ciasta.
Krok 19:
Ugotowane ciasto pokroić na porcje i ułożyć na talerzach,a następnie podać. Gotujemy razem, gotujemy po prostu, gotujemy w domu najsmaczniejsze dania z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość prosty klasyczny przepis na przygotowanie ciasta francuskiego Napoleon nasączonego kremem ze skondensowanym mlekiem i kremem bananowym! Mając tak prosty, leniwy przepis na ciasto Napoleon w książce kucharskiej, możesz szybko i łatwo przygotować pyszny klasyczny deser! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g