bez względu na to, co mówią dietetycy o szkodliwości nadmiaru kalorii, Bóg jest z nią, z talią-kiedy przed tobą posypany złotym okruchem, niesamowicie pachnący kawałek, możesz zapomnieć o wszystkim na świecie i zanurzyć się w magii smaku. Czym może być Napoleon? Klasyczny, szybki, z masłem lub kremem, na piwie, leniwy, twarogowy, owocowy, a nawet kanapkowy. Wszystkie przepisy na ciasto Napoleon, markowe i nowoczesne, łączy jeden sekret & ndash; lekkie ciasto, które ujawnia się podczas pieczenia o atrakcyjnym smaku. Jest przygotowywany z mąki, oleju i wody, a następnie czeka na skrzydłach w lodówce.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Francuski piekarz wynalazł go przypadkowo wieki temu. Cienko rozwałkowane ciasta piecze się niemal natychmiast. Przygotuj krem na ramieniu i początkującej gospodyni. Pozostaje nasmarować schłodzone ciasta, posypać okruchy, polizać łyżkę i poczekać do rana, jeśli uda ci się powstrzymać, aby nie "wyrównać" krawędzi ciasta. Wiele rodzin ma własną, tradycyjną wersję gotowania, a ktoś lubi eksperymentować i zawsze szuka nowych pomysłów. Postanowiliśmy podzielić się z Tobą najciekawszymi przepisami, wybierz!