ciasto Napoleon ze skondensowanym kremem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
wyjmujemy ciasto z zamrażarki, bierzemy jedną kulkę (lub kulkę-kto lubi) i zaczynamy rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia, aby było trochę przezroczyste-w tym przypadku otrzymasz cienkie ciasta, a ciasto będzie znacznie smaczniejsze. Ciasta przekłuwamy widelcem przed włożeniem do piekarnika - w ten sposób ciasto nie wzrośnie i będzie płaskie, tak jak tego potrzebujemy. Pieczemy ciasta (nadając im kształt, który chcesz nadać ciastu). Wyciągamy ciasto-smarujemy kremem. I tak dalej, aż uzyskasz ciasto o pożądanym rozmiarze. Na koniec pieczemy ciasto do posypania-łamiemy je na małe okruchy i posypujemy na wierzchu. Ciasto jest gotowe, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g