skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki do przygotowania kurczaka.
Krok 2:
Umieść wszystkie składniki ciasta w pojemniku do wyrabiania ciasta i wybierz program "ciasto".
Krok 3:
Drobno posiekaj filet z kurczaka i cebulę i usmaż na oleju słonecznikowym, soli, pieprzu i wymieszaj.
Krok 4:
Umieść ciasto na silikonowej macie i zwiń je w warstwę o grubości 5 mm.
Krok 5:
Odsuń się od krawędzi 2 cm i ułóż nadzienie ze smażonego fileta z kurczaka z cebulą w kółko (zostaw trochę nadzienia, aby później umieścić je na środku ciasta).
Krok 6:
Składając brzegi ciasta w kierunku środka, uformuj wzdłuż krawędzi równomierny wałek ciasta z nadzieniem.
Krok 7:
Wytnij powstały wałek na segmenty 4-5 cm i obróć każdy wycięty kawałek ciasta z nadzieniem o 90 stopni.
Krok 8:
Umieść resztę nadzienia na środku ciasta. Posmaruj powierzchnię jajkiem i posyp drobno posiekanymi ziołami i startym serem. .Umieść matę silikonową z półfabrykatem ciasta na blasze do pieczenia i umieść w ciepłym miejscu na 30-40 minut.
Krok 9:
Piec kurczaka do miękkości w rozgrzanym 180C (około 35 minut).
Krok 10:
Przenieś gorące ciasto na płaski talerz, pokrój na porcje i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g