skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty
Krok 2:
Rozmrażamy ciasto. Na patelni rozpuść masło, lekko usmaż w nim pokrojone kiełbaski.
Krok 3:
Następnie dodaj posiekane grzyby i usmaż wszystko razem.
Krok 4:
Ubij jajka solą i przyprawami, dodaj ser starty na drobnej tarce i wlej mieszaninę na patelnię. Gotuj, aż zgęstnieje, a następnie posyp posiekanymi ziołami i zdejmij z ognia. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 5:
Włącz piekarnik na 220 stopni. Rozwałkuj ciasto na długość, nadając kształt prostokąta. Lepiej zrobić to natychmiast na blasze do pieczenia.
Krok 6:
Przecinamy krawędzie w grube paski, pozostawiając miejsce na wypełnienie na środku.
Krok 7:
Rozłóż mieszaninę z patelni na cieście.
Krok 8:
Ciasto zamykamy paskami, tkając warkocz.
Krok 9:
Gotowe ciasto przenosimy na blachę do pieczenia, smarujemy ubitym jajkiem i wkładamy do gorącego piekarnika na 15-17 minut.
Krok 10:
Po upieczeniu ciasta na złoty kolor wyjmij je z piekarnika i lekko ostudź.
Krok 11:
Następnie pokrój na kawałki i podawaj.
z drugą warstwą ciasta robimy dokładnie to samo. Możesz upiec dwa na raz. Mój piekarnik jest mały, więc piec na zmianę.
okazało się bardzo smaczne i piękne. Polecam!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal / 100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal / 100g