Bochenek Samowystarczalny

w niedzielne popołudnie zachwyć swoich bliskich tak niezwykłym śniadaniem! Nazwa tego dania została nadana przez mojego męża. Ciekawe i z humorem! W rzeczywistości jest to wersja omletu śniadaniowego, tylko upieczonego w cieście. Bardzo satysfakcjonujące! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Raz ugotowałem, od tego czasu domownicy nieustannie proszą o upieczenie tego bochenka! Ponadto wygląda bardzo pięknie na talerzu, dzięki czemu możesz przygotować przekąskę na świąteczny stół.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 47 % 20 g
węglowodany 28 % 12 g
255 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozmrażamy ciasto. Na patelni rozpuść masło, lekko usmaż w nim pokrojone kiełbaski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj posiekane grzyby i usmaż wszystko razem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubij jajka solą i przyprawami, dodaj ser starty na drobnej tarce i wlej mieszaninę na patelnię. Gotuj, aż zgęstnieje, a następnie posyp posiekanymi ziołami i zdejmij z ognia. Odstawiamy do ostygnięcia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Włącz piekarnik na 220 stopni. Rozwałkuj ciasto na długość, nadając kształt prostokąta. Lepiej zrobić to natychmiast na blasze do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przecinamy krawędzie w grube paski, pozostawiając miejsce na wypełnienie na środku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż mieszaninę z patelni na cieście.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasto zamykamy paskami, tkając warkocz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe ciasto przenosimy na blachę do pieczenia, smarujemy ubitym jajkiem i wkładamy do gorącego piekarnika na 15-17 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upieczeniu ciasta na złoty kolor wyjmij je z piekarnika i lekko ostudź.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie pokrój na kawałki i podawaj.

z drugą warstwą ciasta robimy dokładnie to samo. Możesz upiec dwa na raz. Mój piekarnik jest mały, więc piec na zmianę.
okazało się bardzo smaczne i piękne. Polecam!
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal / 100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal / 100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal / 100g

Podobne przepisy