skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Nasze składniki.
Krok 2:
Zmiel masło na tarce. Musi być bardzo schłodzony, a nawet zamrożony, aby uzyskać pożądany rezultat.
Krok 3:
Dodaj twaróg do masła.
Krok 4:
Delikatnie wymieszaj łyżką.
Krok 5:
Dodaj mąkę i rakhrychter, delikatnie, bez nacisku, wymieszaj łyżką. Aby poczuć ziarna twarogu.
Krok 6:
Rozbij jedno jądro na naszą masę.
Krok 7:
I już ugniatamy ciasto rękami. Nie powinno być zbyt ciasne. Przenieś go do torby i wyślij do lodówki na pół godziny, aby ostygł i dobrze się rozwałkował.
Krok 8:
Następnie wlej cukier do głębokiego talerza, włącz piekarnik na 180 stopni, aby się rozgrzać, posmaruj pergamin olejem i połóż na blasze do pieczenia (na której upiekmy nasze ciasteczka). Używam silikonowej maty do pieczenia.
Krok 9:
Wyjmujemy ciasto z lodówki, zwijamy w warstwę o grubości około pół centymetra i wycinamy koła szklanką lub kubkiem.
Krok 10:
Następnie zanurzamy każdy okrąg z jednej strony w cukrze
Krok 11:
Złóż powstały okrąg na pół z boku cukru do wewnątrz i ponownie zanurz półkole w cukrze.
Krok 12:
Następnie ponownie składamy nasze półkola na pół z cukrową stroną do wewnątrz i ponownie zanurzamy jedną stronę w cukrze, aby jedna strona przyszłego ciasteczka była bez cukru.
Krok 13:
Następnie ostrożnie wykonujemy dwa nacięcia po bokach nożem-nadajemy ciasteczkom kształt gęsiej łapki))))
Krok 14:
I ułóż ciasteczka na blasze do pieczenia, tak aby na dole była strona bez cukru.
Krok 15:
Robimy w ten sposób wszystkie nasze ciasteczka i składamy na blasze do pieczenia. Następnie wkładamy do nagrzanego już piekarnika (180 stopni) na 20 minut. Radzę jednak nie oddalać się od piekarnika, kontrolować proces pieczenia, aby ciasteczka nie paliły się i nie paliły, cóż, skup się na swoich piekarnikach-może ktoś będzie miał szybszy proces, a może wręcz przeciwnie - potrzebujesz trochę więcej czasu.
Krok 16:
Wyjmij gotowe ciasteczka z piekarnika i pozwól im ostygnąć. Kładziemy na stole i wzywamy wszystkich do picia herbaty) smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g