skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy produkty.
Krok 2:
Wlej do rondla, lepiej wziąć patelnię z grubym dnem, całą wodę.Pokrój w nią olej i dodaj szczyptę soli.
Krok 3:
Doprowadzić do wrzenia i przełączyć na mały ogień.
Krok 4:
Stopniowo dodajemy mąkę i staramy się unikać grudek.Ale jeśli tak się stanie, musisz usunąć z ognia i stłumić ciasto popychaczem. Dokładnie wymieszaj. Kolejne 2 minuty, na małym ogniu i wyjmij z pieca. Ciasto powinno odchodzić od boków patelni.
Krok 5:
Dojemy ciasto do ostygnięcia, do około 60 gr. Następnie dodajemy jajka pojedynczo. Ważne jest, aby wymieszać po każdym jajku.
Krok 6:
Tolkushka i tutaj pomoże.
Krok 7:
Następnie włóż ciasto do kornetu, zastąpiłem go gęstą plastikową torbą z wyciętym rogiem.
Krok 8:
Zrób ciasteczka o dowolnym kształcie na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 9:
Musisz piec ciasta w temperaturze 180-200 GR przez 30-40 minut.
Krok 10:
Ciasta okażą się puste i można je wypełnić dowolnym kremem. Użyłem zwykłego kremu białkowego.
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g