ciasto czekoladowe na majonezie jest szybkie i smaczne

myślisz, co to za ciasto na majonezie? Najsmaczniejsze! Nie sądziłem, że na majonezie dostaniesz takie miękkie ciasto. Nawiasem mówiąc, nie ma w nim zapachu majonezu!
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 24 % 16 g
węglowodany 68 % 46 g
352 kcal
IG: 4 / 4 / 91

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

wymieszaj wszystkie suche składniki, dodaj majonez, dokładnie wymieszaj. Dodaj wodę, jeszcze raz dobrze wymieszaj.nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Wlać ciasto na blachę do pieczenia. Piec w 180° przez 30-35 minut. Ostudź, możesz przeciąć na pół i posmarować kwaśnym dżemem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy