ciasto czekoladowe na majonezie jest szybkie i smaczne
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj wszystkie suche składniki, dodaj majonez, dokładnie wymieszaj. Dodaj wodę, jeszcze raz dobrze wymieszaj.nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Wlać ciasto na blachę do pieczenia. Piec w 180° przez 30-35 minut. Ostudź, możesz przeciąć na pół i posmarować kwaśnym dżemem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g