skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto drożdżowe przygotowane w sposób ciastowaty
Krok 2:
Wlej szklankę ciepłej wody do miski i rozpuść w niej sprasowane drożdże.. saszetka cukru waniliowego, szklanka przesianej mąki. Wymieszaj i umieść ciasto w ciepłym miejscu na 2-2, 5 godziny. Pamiętaj, aby przykryć lnianą serwetką lub bawełną
Krok 3:
Kiedy ciasto fermentuje, zagniataj ciasto.
Krok 4:
Dodaj szklankę ciepłej wody, zmiękczone masło, 3 jajka, cukier, sól. mieszać. Na koniec dodaj przesianą mąkę i zagniataj ciasto. Ciasto przykrywamy serwetką i umieszczamy w ciepłym miejscu, aby się rozdzielić.
Krok 5:
Podczas procesu fermentacji. ciasto należy ugniatać raz lub dwa razy. Ciasto jest gotowe, gdy nie przykleja się do dłoni.
Krok 6:
Ciasto dzielimy na równe kawałki, zwijamy bułki.
Krok 7:
Kładziemy koloboki na protvenie nasmarowanym olejem.
Krok 8:
Posmaruj bułki ubitym żółtkiem i wyślij do piekarnika na 30 minut. Piekarnik jest podgrzewany do 200 stopni.
Krok 9:
Gotowe bułki wyjmujemy z piekarnika i pozwalamy im ostygnąć w temperaturze pokojowej.
Krok 10:
Krem przygotowujemy z masła, cukru i skondensowanego mleka. Możesz dodać do kremu koniak 50-75 ml, wanilię lub inne aromaty do smaku.
Krok 11:
Rozetrzyj zmiękczone masło cukrem.
Krok 12:
Dodaj mleko skondensowane i ponownie zetrzyj.
Krok 13:
Gotowy krem powinien mieć gęstą i jednolitą konsystencję.
Krok 14:
Impregnacja jest przygotowywana z cukru, wody i koniaku.
Krok 15:
Cukier miesza się z wodą, doprowadza do wrzenia na średnim ogniu, gotuje przez 5-7 minut. Następnie syrop stygnie i dodaj koniak do schłodzonego syropu.
Krok 16:
Każdą bułkę kroi się na 2 części, spód nasącza się syropem, smaruje kremem i łączy obie części.
Krok 17:
Posyp cukrem pudrem.
Krok 18:
Z takim ciastem Neva możesz zjeść niedzielne śniadanie lub wieczorem napić się herbaty z Gośćmi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g