ciasto z borówki brusznicy pod śniegiem

nikt nie oprze się smakowi tego wspaniałego ciasta! Pyszności! Udaje się nawet tym, którzy mieli problemy z pieczeniem Cała moja rodzina bardzo lubi to ciasto, nawet mąż, który bardzo rzadko je słodycze.
shelestAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 9 % 3 g
węglowodany 82 % 27 g
174 kcal
IG: 19 / 63 / 19

metoda gotowania

Czas gotowania: 55 min
włóż ciasto do natłuszczonej formy, aby zrobić boki.
posmaruj spód ciasta cienką warstwą dżemu lub dżemu.
umyj Borówki, pozwól wodzie spłynąć.
ubij śmietanę z cukrem (250 g).
połóż jagodę na cieście, spłaszcz i posyp pozostałym cukrem.
wlać śmietanę i udekorować według uznania paskami lub warkoczami z ciasta.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec przez 35-40 minut. Ciasto na bokach i dekoracjach powinno się zrumienić.
wyjmij i całkowicie ostudź.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Borówka brusznica - 43   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g

Podobne przepisy