ciasto z borówki brusznicy pod śniegiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
włóż ciasto do natłuszczonej formy, aby zrobić boki.
posmaruj spód ciasta cienką warstwą dżemu lub dżemu.
umyj Borówki, pozwól wodzie spłynąć.
ubij śmietanę z cukrem (250 g).
połóż jagodę na cieście, spłaszcz i posyp pozostałym cukrem.
wlać śmietanę i udekorować według uznania paskami lub warkoczami z ciasta.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec przez 35-40 minut. Ciasto na bokach i dekoracjach powinno się zrumienić.
wyjmij i całkowicie ostudź.
smacznego!
posmaruj spód ciasta cienką warstwą dżemu lub dżemu.
umyj Borówki, pozwól wodzie spłynąć.
ubij śmietanę z cukrem (250 g).
połóż jagodę na cieście, spłaszcz i posyp pozostałym cukrem.
wlać śmietanę i udekorować według uznania paskami lub warkoczami z ciasta.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec przez 35-40 minut. Ciasto na bokach i dekoracjach powinno się zrumienić.
wyjmij i całkowicie ostudź.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Borówka brusznica - 43 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g