Koperty z serem

Szybki, prosty, pyszny. Tylko tak można opisać to danie!
Eva_LebedevaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 18 g
tłuszcze 57 % 36 g
węglowodany 14 % 9 g
255 kcal
IG: 22 / 0 / 78

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min
pokrój chleb pita na kwadraty o długości około 5 centymetrów .
zetrzyj ser na tarce dodaj drobno posiekany czosnek. Wymieszać.
w chlebie pita włóż dwie łyżki stołowe owinąć tak zrobić ze stalowym chlebem pita.
nasmaruj blachę do pieczenia warzywami i rozłóż koperty z jajkiem. Posyp sezamem. Gotuj w temperaturze 250℃ , aż utworzy się złoty kolor.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy