Rolada serowa z pasztetem z wątroby

Piękna przekąska na świąteczny stół! Bułka jest delikatna i smaczna.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 14 g
tłuszcze 48 % 16 g
węglowodany 9 % 3 g
215 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj nadzienie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę, marchewkę i ziemniaki w średnią kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczarki kroimy w plastry.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na patelni roztop masło, dodaj trochę oleju roślinnego i smaż warzywa do miękkości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wątróbkę drobiową oczyszczamy z folii i kroimy na kilka części. Dodaj wątrobę na patelnię do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez 5-6 minut, aż będzie całkowicie ugotowana. Dopraw solą, pieprzem, suszonymi lub świeżymi ziołami i pozostaw do ostygnięcia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Składniki na bułkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozbij 4 jajka do miski, dodaj 4 łyżki majonezu i wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do mieszanki jajecznej. Mieszać.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Spłaszcz ciasto na bułkę na blasze do pieczenia i piecz w 180 C przez około 15 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Tymczasem warzywa z wątróbką siekamy w robocie kuchennym.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na gotowy omlet serowy nakładamy warstwę pasztetu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Zwinąć omlet w rolkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Schłodzoną bułkę kroimy na porcje i podajemy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy