skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj nadzienie.
Krok 2:
Pokrój cebulę, marchewkę i ziemniaki w średnią kostkę.
Krok 3:
Pieczarki kroimy w plastry.
Krok 4:
Na patelni roztop masło, dodaj trochę oleju roślinnego i smaż warzywa do miękkości.
Krok 5:
Wątróbkę drobiową oczyszczamy z folii i kroimy na kilka części. Dodaj wątrobę na patelnię do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez 5-6 minut, aż będzie całkowicie ugotowana. Dopraw solą, pieprzem, suszonymi lub świeżymi ziołami i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 6:
Składniki na bułkę.
Krok 7:
Rozbij 4 jajka do miski, dodaj 4 łyżki majonezu i wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie.
Krok 8:
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce i dodaj do mieszanki jajecznej. Mieszać.
Krok 9:
Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Spłaszcz ciasto na bułkę na blasze do pieczenia i piecz w 180 C przez około 15 minut.
Krok 10:
Tymczasem warzywa z wątróbką siekamy w robocie kuchennym.
Krok 11:
Na gotowy omlet serowy nakładamy warstwę pasztetu.
Krok 12:
Zwinąć omlet w rolkę i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Schłodzoną bułkę kroimy na porcje i podajemy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g