babeczki z wiórkami kokosowymi
skład / składniki
16
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, płatki kokosowe i cukier.
Krok 3:
W innym-wymieszaj jajka, mleko, śmietanę i stopione schłodzone masło.
Krok 4:
Wlej płyn do suchej mieszanki.
Krok 5:
I mieszamy wszystko szybkimi ruchami (nie przeszkadzamy przez długi czas). Jeśli nagle ciasto okazało się bardzo gęste (mąka jest inna dla każdego), dodaj trochę mleka, około 2 łyżki. l.
Krok 6:
Rozłóż ciasto na foremkach.
Krok 7:
I piec w 190 C przez około 25-30 minut. Pozwól babeczkom trochę ostygnąć i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g